И Миро от Мери Бойс Бенд със съкрушаваща диагноза като Гого


И Миро от Мери Бойс Бенд със съкрушаваща диагноза като Гого

7077

Буквално дни след отвореното писмо, което вокалистът от Тоника - Георги Найденов-Гого, разпространи до приятелите си чрез медиите, информирайки за страшното заболяване, същото стори и фронтдамата на Мери Бойс Бенд - МарияМутафчиева .

В него тя признава тъжната истината за състоянието на съпруга й - Мирослав, китарист на формацията.

Пълният му текст - по-долу:

Моят съпруг и китарист на група Мери Бойс БендМирослав Мутафчиев, е болен от остра миелоидна левкемия. Тази страшна диагноза му бе поставена преди година и половина. Оттогава Миро мина през шест химиотерапии. Всичко изглеждаше добре. Лечението се провеждаше в България – в МБАЛ Александровска” в клиниката по хематология при доцент Хаджиев. През цялото време Миро бе консултиран и във Франция от професор Варе и именно там се следеше как се развива количеството на раковите клетки в костния му мозък. Те намаляваха и стигнаха почти до нула. Професор Варе обаче държеше при намиране на 100% съвместим донор, да се направи алогенна трансплантация, за да се избегне евентуален рецидив. Такъв, за съжаление, не се намери.

Аз и момчетата бяхме плътно до Миро през всичките почти осем месеца на болничен престой и лечение. Използвахме дните след лечението му за звукозаписи, група Мери Бойс Бенд отново засвири по клубове, партита и концерти... Всички пари събирахме за трансплантация на Миро. Няколко приятели ни помогнаха със значителни суми. През цялото време си мислехме, че имаме време и можем да се справим сами, без да „бием камбаната” за помощ.

Днес вече нищо не е същото... Миро получи рецидив на болестта си в централната нервна система и бе приет по спешност за лечение в клиника във Франция. Вече нямаме време сами да се справим със събирането на средства за лечението. Вече не става въпрос за трансплантация, а за ново овладяване на левкемията. В България лекарите нямат опит с такъв отвратителен рецидив, няма и време, защото болестта се развива светкавично, затова Миро отиде в болница във Франция, в която за лечението в момента ще са необходими 100 000 евро.

Днес имаме нужда от вашата помощ, защото не можем да се справим сами. Признавам го и ме е страх, че сте се уморили от вълната ”Зов за помощ”, която ви залива, но нямам време, а страшно много искам да спася човека, когото обичам. Знаете, че за мен любовта винаги е била движещата сила и вярвам, че и днес ще ни помогне. Затова, моля ви, молете се с мен Бог да пощади Мирослав, да му даде вяра и сили, и да го излекува!

Ако можете да отделите и финансови средства за Миро, моля направете го на разплащателните сметки, които открих!

Миро вече е в болница и на мен ще ми се наложи да плащам цялото лечение, затова сметките са на мое име:
 
Мария Илиева Мутафчиева

Първа инвестиционна банка
 
клон „Народен театър”, ул. „Дякон Игнатий” 7

BGN IBAN: BG24FINV91501004419465

EUR IBAN: BG82FINV91501004419488

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички