Звезди възпяха покойния Стоян Камабарев със спектакъл


Звезди възпяха покойния Стоян Камабарев със спектакъл

6270

На изключително стилна и класна церемония режисьорът Камен Калев имаше честта да стане първия носител на наградата за изкуство, учредена от фондация „Стоян Камбарев”.

От сцената на “Sofia Live Club Калев получи оная вечер уникална бронзова статуетка, изработена от художника Кольо Карамфилов, както и парична премия от 3000 лв., осигурена от Ордена на тамплиерите от Йерусалим - O.S.M.T.J.

„Това е награда за полет в изкуството, награда за дух!” каза председатеят на фондацията Деси Тенекеджиева, малко преди синът на Стоян Камбарев - Йосиф, да отвори плика с името на победителя.

Камен Калев е отличен заради филма „Източни пиеси” и смелостта и куража да създаде този проект без помощта на нито една държавна институция и субсидия, вярвайки докрай в смисъла, дълбочината и емоционалността му.

Тамплиерите от Йерусалим връчиха и своя специална награда – почетен кръст на любимеца на публиката - феноменалния актьор и драматург Камен Донев.
За престижната награда, oснована на името на култовия режисьор на 90-е Стоян Камбарев, бяха номинирани още трима известни и талантливи творци: режисьорът-звезда Явор Гърдев, поетът и писател Тома Марков и визуалният артист Бора Петкова.

Водещи бяха журналистите от "Дарик радио" Диана Найденова и Драго Симеонов, които се допълваха перфектно. Диана беше много елегантна в черна официална рокля благодарение на "Паола Апси".

За високото ниво на събитието допринесоха и участниците в концерта - едни от най-интересните и известни български музиканти. Джаз звездата Васил Петров както винаги не изневери на класата си, а актрисата Деси Тенекеджиева излезе на сцената освен с титулярния си пианист Боби Вълчев, и с перкусиониста Калин Вельов, който по-късно изненада публиката и за първи път представи песни от соловия си албум.

Момичетата от Стрингс осветиха сцената с красота и талант, а 17-годишният Росен Карамфилов (на снимката с D2 - вдясно) развълнува всички с емоционалното си изпълнение рамо до рамо с учителите си от D2 - фронтмена Дидо и виртуозните Митко Кърнев и Александър Обретенов.

Между изпълненията елегантно бяха представени петимата номинирани с атрактивни видеовизитки, разкриващи ги по интересен и различен начин.
През цялата вечер Стоян Камбарев присъстваше на събитието чрез откъси от спектаклите си и силната си конценрирана енергия от екрана. Залата беше препълнена както с членове на едноимената фондация (www.kambarev.org), така и с много приятели, колеги, партньори и журналисти дошли да уважат личността и таланта на емблематичния  режисиор.

Американският бизнесмен Джон Хейзълууд, актьорите Ицко Финци, Бойка Велкова, Весела Казакова, Ники Сотиров, Николай Урумов, кинорежисьорите проф. Людмил Стайков и Евгени Михайлов, както и Светлин Нейнски, продуцентът Александър Методиев, Албена Йорданова и Анелия Петкова от "Bridal Fashion", бяха само малка част от многобройните гости на впечатлявщото арт събитие, чийто продуцент и организатор бе "NOVAfilmVISION". (www.novafilmvision.com).

Парньорите на изявата – "Domaine Boyar", "CenTransit.bg" и хотелите "Bansko Royal Towers" и "Florimont Casino & SPA", осигуриха много специални изненади за номинираните и гостите.

Цялото събитие ще се излъчи по Канал 3 – един от основните медийни парньори на церемонията.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички