Боби Вълчев с трио и Атлас - двойна промоция


Боби Вълчев с трио и Атлас - двойна промоция

6188

Изключително интригуваща вечер се очертава в "Sofia Live Club" на 3 юни.

Хитовото столично заведение е заето с месеци напред най-вероятно, затова и две сили са принудени да се срешнат в рамките само на няколко часа там.

Това са проектът на Боби Вълчев (на снимката) и родните корифеи Атлас, която се върнаха в светлината на прожекторите, като сс парчето "Била си ти" спечелиха конкурса "Златна пролет" 2010.

Стартът е с Атлас в 18 часа, когато Пепи Писарски и Ко. ще представят видеото си към "Така се събужда денят", сочен като първия стерескопичен български 3D клип.

Той бе заснет при екстремни условия в еднa от най-известните природни забележителности в света - Белоградчишките скали. "Така се събужда денят" е изцяло по музика и текст на група Атлас. "Парчето е нетипично за нас, закачливо намигване към 60-е години", обяснява фронтменът на групата Веско Зерлиев. Той експериментира в оперното пеене при записването на беквокалите за пръв път.

Лентата е една от най-скъпите продукции, снимани досега у нас. Клипът е дело на режисьора Андрей Хадживасилев и неговия екип от "Revive Vision". На фон са Белоградчишка крепост и Белоградчишките скали, достигащи височина до 200 метра. По време на снимките вокалът на групата претърпя инцидент, при който сериозно нарани десния си крак. Въпреки получения хематом и силните болки обаче, Веско се държа мъжки. След намесата на лекарски екип, той успя да завърши снимките успешно. В кадрите участва и младата цигуларка Йолина Чолакова, която играе ролята на тайнствена муза. Момчетата от Атлас се появяват в стилните дрехи на "Andrews Fashion". Снимките са осъществени със специалното съдействие на Община Белоградчик и подкрепата на ТТЛ и рекламна агенция "Едит". На промоцията на клипа ще се почувставате като на кино, защото всеки гост на събитието ще получи очила, предназначени точно за такъв тип преживяване, обявиха организаторите.

Триото на Боби Вълчев и неговите гости поемат щафетата на купона от 22 часа на 3 юни.  

Пианистът, съвместно с Кирил Петров (барабани) и Димитър Карамфилов (контртабас), ще представи своя проект – авторски смуут джаз композиции и джазови стандарти в некласически аранжимент, интерпретирани през погледа и усещането на трима млади и талантливи музиканти. Фините авторски пиеси са дело на Боби Вълчев. Те ще ви направят съпричастни към удоволствието и тръпката да съпреживеете музиката по най-правилния начин, зарекоха се организаторите.

На сцената на столичния клуб ще се качат още Орлин Павлов, Галя (екс-КариZма) и холивудския актьор Бен Крос (Ben Cross), известен от "Star Trek", ще прозвучат песните "I’ve Got The World (On A String)" на Франк Синатра (Frank Sinatra), "Smile", интерпретирана според Чарли Чаплин (Charlie Chaplin), "You Must Believe In Spring" от репертоара на Мишел Льогран (Michael Legrand), вечната "Georgia On My Mind" на Рей Чарлз (Ray Charles) и др.

Боби Вълчев е роден на 18 ноември в град София, завършва музикалното училище "Л.Пипков" в столицата със специалност тромпет, след което - Националната музикална академия "Панчо Владигеров” с две специалности - композиция и дирижиране: джаз пиано. Още от малък се увлича по джаза, влияе се от музиканти като Хърби Хенкок, Чик Кърия, Майлс Дейвис. Продължава своето образование в "Guild School Of Music" в Лондон, където живее от година и половина. В космополитния град българският пианист работи с Маркъс Милър, Джордж Бенсън и други. Понастоящем е музикален директор на новия самостоятелен проект на Claude J. Woods  Jr. от Ърт, Уинд енд Файър (Earth, Wind & Fire).

Свирил в едни от най-световноизвестните джаз клубове като "Ronnie Scott’s", "Charlie Wright’s" и "Pizza Express".

Ангажиментите в Лондон Боби Вълчев съчетава и с работата си с Камелия Тодорова, Галя, Орлин Павлов, Васил Петров, Деси Тенекеджиева и други български музиканти.

След участието си в "Sofia Live Сlub" атрактивният пианист заминава за Лондон, където ще се изяви на сцената на най-популярните джаз клубове с британската джаз певица Dee Lee Duble на 11 и 19 юни.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички