Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2

Insomnia с Метрополис на плажа на Тодор Живков край Приморско


Insomnia с Метрополис на плажа на Тодор Живков край Приморско

4248

За първи път в историята си, пионерите на електронната музика в България – "Метрополис", са решили да зарадват родната публика не само с едно лятно парти, а купон цял месец, през който забавлението от любимата музика ще тече непрестанно.

При това на място, което смело можем да определим като едно от най-красивите и девствени кътчета на българското Черноморие.

Заглавието на поредицата от събития е "Insomnia". Арена на най-амбициозния поект на Метрополис, електронният музикален фестивал ще проведе върху златния пясък на девствения "Перла Бийч" край Приморско. Това е някогашният личен плаж на Тодор Живков, официално достъпен за народа едва през последните години.

Доскоро пазената като крепост резиденция на комунистическия лидер – кацнала като бяла птица на брега на най-красивата лагуна в Южното Черноморие, е избрана от "Метрополис" за епицентър на поредицата от музикални събития. Организаторите не крият амбицията си те да станат задължителна спирка в летния график на българските и международните любители на електронния звук.

Уроците по "качествено" безсъние ще се провеждат всяка седмица от 23 юли до 21 август, а лектори ще бъдат култови представители на елита на световната денс сцена. Mеждународният старт е поверен във вещите ръце на един от пионерите на британската хаус сцена – глобално признатият Ник Уорън, който ще загрее пясъците край Приморско на 23 юли. 7 август е единствената за тази година дата, запазена за България от вездесъщия Джон Дигуид, който трудно може да скрие пристрастията си към българската публика и златните ни плажове. Топ диджеят идва с новата звезда на "Bedrock Records" – израелския продуцент Гай Джей.

Черешката на тортата е кайзерът на техното Свен Вет (вдясно на снимката), който ще направи дебюта си на родното ни Черноморие с първото си плажно парти на 12 август. Два дни по-късно, на 14 август, е планиран истински диджей маратон - Metropolis Bg All Stars – над 12-часов ураган с най-добрите имена на родната сцена.

Фестивалът ще бъде закрит на 21 август, когато за големия финал директно от Филаделфия ще долети Джош Уинк _(вляво на снимката) - един от първите международни гости в историята на "Метрополис" и българската електронна сцена.

Промоционалните билети за събитието ще бъдат пуснати в продажба от утре – 1 юли, в мрежата на Еventim в цялата страна.

 

Още от БГ зона


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички