Сладкопойна чучулига за Димитър Киров


Сладкопойна чучулига за Димитър Киров

5872

Димитър Киров повтори успеха си от 2007 и отново грабна първа награда на Националния фестивал за детска песен „Сладкопойна чучулига” 2010, който се проведе Бургас на 5 юли.

Композиторът бе отличен за песента „Жмичка”.

Състезаващ се в анонимен конкурс с над 50 композитори, а на финала - с 11 номинирани песни, българският Клайдерман бе единодушно удостоен от престижното жури с председател проф. Виктор Чучков, заслужено с първа награда.

Призът е от особено значение за композитора, като се вземе предвид обстоятелството, че тази година е юбилейна -  навършват се 30 години от създаването на конкурса.

На галата „Жмичка”, написана по едноименната детска игра, бе приета възторжено от многобройната публика, изпълнила до краен предел Летния театър в Бургас.

Тя запя шлагера заедно със солистката - младата надежда Кристина Дончева (на снимката между Киров (вляво) и Руслан Карагьозов), и възнагради композитора и изпълнителката с продължителни аплаузи и викове „браво”. След изявата в късната бургаска лятна вечер по улиците на града можеше да се чуят малки групички от деца, които подскачайки пееха рефрена на песента "Жмичка".

Нейният текст е на поета Ваньо Вълчев, а аранжиментът - на Руслан Карагьозов, известен от формацията Горещ пясък.

Повече инфо за фестивала:

www.sladkopoinachuchuliga.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички