Годзилата Грандмастър Флеш на Spirit Of Burgas 2010


Годзилата Грандмастър Флеш на Spirit Of Burgas 2010

1966

"Ако някой артист се опита да ви пробута вехтия лаф да пазите децата, защото Годзила е дошла в града, не му се връзвайте. Става ли обаче въпрос за Грандмастър Флеш (Grandmaster Flash), това е самата истина. Той гази наред - просто е велик", казва Лиъм Хаулет.

И ако Продиджи (The Prodigy) шумно се изявиха като хедлайнъри в първата вечер на Spirit Of Burgas, то любимецът им гръмко отпуши духа от емоционалната бутилка на събитието - за финал.  

Чудесен епилог, който мощно сблъска хип-хопа и електрониката за час на Централния плаж до малките часове вчера. Тресна ги един о друг - не само като саунд, но и като културна символика.  

Сетът му беше стандартен, залагащ на микс между осемдесетарски саунд (Майкъл Джексън (Michael Jackson), съвременна техника и визуални трикове. Неговото MС поемаше като ехо писъка на скреча и го хвърляше като горещ пясък под петите на танцуващите.

Да си призная - не съм краен фен на черните ритми, но харесах енергията на този тъмнокож змей, с която поля публиката и подлуди както феновете на електорнното звучене, така и встрастените в рапа и ритъм-ен-блуса (Миси Елиът (Missy Elliott), Рън ДиЕмСи (Run DMC), Снууп Дог (Snoop Dogg)... Че и рокаджиите дори.

Джоузеф Седлър (Joseph Saddler) - както е истинското име на музиканта, разби с класики на Куин (Queen), Нирвана (Nirvana), Дъ Уайт Страйпс (The White Stripes), Дейвид Боуи (David Bowie) и Блър (Blur), чийто фронтмен - Деймън Олбърн, попя и като член на Горилаз (Gorillaz) за съпорт на Грандмастър Флеш.
 Сетне върна за малко лентата към проекта си Дъ Фюриъс Файв (The Furious Five) с гнявещия хит "The Message" от титулния дебют от 1982. 
 Господарят на винила и партито вилня почти до светло.

Издържахме само най-големите купонджии...

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички