Точно срещу Армения! Серж Танкян на Spirit Of Burgas


Точно срещу Армения! Серж Танкян на Spirit Of Burgas

3418

С арменска точност започна шоуто си големият Серж Танкян (Serj Tankian)!

С типичното си добро настроение култовият фронтмен на Систъм Ъф А Даун (System Of A Down) нахлу на сцената, придружен от китарист, басист и дръмър. Още след първите парчета не пропусна и да представи специалната филхармония, съставена от бургаски музиканти. Вятърът обаче отвя щрайха в посока, обратна на публиката.

Серж представи почти изцяло единствения си солов проект, "Elect The Dead", плюс две парчета от предстоящия си албум, които определено ми допаднаха с по-различното си звучене - поп балада и софт рок за танцуване. Да, за големите музиканти няма стилови граници.

Серж се чувстваше като у дома си - въодушевен от близо 15-е хиляди души, които с нетърпение го очакваха и аплодираха всяко негово изпълнение. "Това е първото ми посещение в България, но имам чувството, че винаги съм свирил тук", заяви в една от паузите харизматичният музикант. Дори няколко пъти той нарече морето "оcean" може би умишлено заради безкрайното прекарано време на Тихия океан, но в крайна сметка се поправи - "Black sea". Все пак Армения се пада точно отсреща на морето, но не го спомена.

За много хора Серж е известен с левите си политически убеждения, но това е доста двузначно твърдение, защото именно той е яростен бич на съветската комунистическа система. "След разпадането на Източния блок, правителствата обраха парите на хората в бившите соц. републики", заяви той точно преди изпълнението на великата ( заедно с "Empty Walls") и може би най-добра песен от неговия единствен досега албум, "Money"! Премина през прекрасната балада, кръстена на едноименния проект, "Elect The Dead". Мелодия, текст и вокални преливания просто късат сърцето не само в студийната версия, но и на живо.

"По-добре да имаш добронамерен диктатор, отколкото немислещо мнозинство", сподели Серж преди изпълнението на "The Unthinking Majority" - поредното култово парче. Изкусителната му бленда наброи още "Sky Is Over", "Lie Lie Lie", "The Charade", "Honking Antelope" и "Baby".

Танкян се върна за бис в класическия смисъл. Но публиката преглътна този факт. Цялото шоу трая точно час и двайсет минути, като, естествено, последният изстрел бе върховното "Empty Walls"! Силен, но и свеж сет на Серж, изключително позитивен прием от страна и феновете. Предполагам, че ще дойде отново.

Казват, че сега Spirit Оf Burgas не бил силен, колкото предната година. Дали е така, е тема на други разсъждения. Лично аз горчиво съжълявам, че не успяхме да видим Евърласт (Everlast), когото всички очаквахме с нетърпение. Безспорно гвоздеят бе Продиджи (The Prodigy), които буквално изораха плажа и надминаха моите очаквания.

Между другото - мозъците и двете банди, Лиъм Хаулет и Серж Танкян, са родени на една и съща дата - 21 август, представят зодия Лъв. Определено композиторските им умения са гениални.

В понеделник всичко бе all over, както се казва, сцената - вдигната, атмосферата - разместена, няма и помен от шоуто.

Морската градина е празна и е някакси депресивно на фона на настроението от предишните две вечери с хора от каква ли не палитра, налягали по парковете и плажовете.

Аз обаче оставам там, на Централния...

...до другия сезон...

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички