Ерик Клептън обяви още от гостите в новия си албум


Ерик Клептън обяви още от гостите в новия си албум

5391

Не само Шерил Кроу (Sheryl Crow) и Джей Джей Кейл (J.J. Cale) гостуват в новия албум на Ерик Клептън (Eric Clapton).

Сред звездните имена в 19-я солов проект на Бавната ръка (обложката-на снимката) са още барабанистът Джим Келтнер (Jim Keltner), басистът Уили Уийкс (Willie Weeks) и кийбордистът Уолт Ричмънд (Walt Richmond). На  Слоухенд ще партнират грандовете Стив Уинууд (Steve Winwood), Уинтън Марсалис (Wynton Marsalis), Ален Тюсо (Allen Toussaint) и Дерек Тръкс (Derek Trucks).    

Както MySound.bg вече съобщи, дискът се нарича просто "Clapton" и ще се появи официално на музикалния пазар на 28 септември.

Съпродуцент на Клептън е старата пушка и дългогодишен негов колега и приятел - Дойл Брамъл Втори (Doyle Bramhall II). Колекцията обединява изключително разнообразна музика – от традиционни кънтри брас банди, през слабоизвестни кънтри блус изпълнения до съвсем нови композиции. Резултатът е едновременно релаксиращ и приповдигащ – съвсем различен от всичко, което китаристът е правил досега.

"Албумът е много по-различен от това, което трябваше да бъде първоначално - разкрива Бавната ръка - Всъщност е много по-добър от предвиденото, защото някак го оставих да се получи от само себе си. Това е еклектична колекция от песни, някои от които изобщо не планирахме да включим – и ми харесва толкова повече, защото, ако албумът е изненада за феновете, то е само защото е изненадващ и за мен самия”, не крие виртуозният музикант.

Той е единственият артист, представен цели три пъти в Рок-ен-рол залата на славата: като соло изпълнител, като член на Ярдбърдс (Yardbirds) и заради съвместната си работа с Крийм (Cream).

Слоухенд е носител на 18 награди "Грами" (Grammy), спечелени за соловата му кариера, както и за неговите сътрудничества с други групи в разнообразни музикални проекти.

Албумът "Clapton" ще излезе на българския музикален пазар от "Орфей Мюзик", изключителен лицензиант на Warner Music International.

"Clapton":

1 Travelin’ Alone
2 Rocking Chair
3 River Runs Deep
4 Judgement Day
5 How Deep Is The Ocean
6 My Very Good Friend The Milkman
7 Can’t Hold Out Much Longer
8 That’s No Way To Get Along
9 Everything Will Be Alright
10 Diamonds Made From Rain*
11 When Somebody Thinks You’re Wonderful
12 Hard Times Blues
13 Run Back To Your Side
14 Autumn Leaves

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички