Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Lilly of the West - Swings & heartaches

MySound.bg

Lilly of the West - Swings & heartaches  „Swings & heartaches” („Суингове и болки на сърцето”) е деветият албум на групата. Включва 11 песни, разделени в две части.

„Суинговете” са бързи, динамични парчета, подходящи за танци и веселба. Носят весело, позитивно настроение.

Две от тях (“My window faces the south” и „I’m gonna sit right down and write myself a letter”) са джаз-стандарти от 30-те/40-те години на миналия век. Изпълнявани са от бинг бендовете на Боб Уилс и Бени Гудмен.

Две са в стил ритъм енд блус (“Lovesick blues” и “Walking after midnight”), популяризирани през 50-те години от кънтри-легендите Хенк Уилиамс и Петси Клайн.

Началото на албума поставя един класически рок енд рол от началото на 50-те (“Gotta lotta rhythm in my soul”), също от репертоара на Петси Клайн, последван от един модерен суинг (“Who knows what tomorrow may bring”), от времето на т.н. “суинг ривайвъл”, в средата на 90-те.

„Болките на сърцето” включват пет силни, много емоционални балади. Настроенито е тъжно, меланхолично. „If I were a carpenter” („Ако бях дърводелец”) e историята на двама влюбени, които тестват любовта си през трудни периоди на бедност, мъка и нещастия. Песента става известна през 60-те години, в изпълнение на Джони Кеш и Джун Картър.

„Crying in the rain” („Плачейки в дъжда”) също е дует, станал известен в края на 50-те години от братята Еверли. Историята на една прекъсната любов, раздяла и много сълзи.

Две от баладите са български народни песни от Родопите. „Брала мома Ружа цвете” е историята на млада жена, която разбира, че нейният любим е решил да се ожени за друга. Приема го с тъга, но и с оптимизъм.

„Малка мома си се Богу моли” носи подобно настроение, този път обаче младата жена тъгува за любимия си, който е отишъл да живее в друга страна.

Албумът завършва с една съвременна композиция на британския пианист и радио-водещ Джулс Холанд – „Valentine moon” („Луната на Свети Валентин”). В песента се усеща носталгията по миналото и младостта, каквато е цялостната концепция в “Swings & heartaches”.

ЗА ГРУПАТА:

Лили Друмева сформира групата през 1996 г в София. След издаването на дебютен албум, те участват на престижни фестивали в Европа и Америка. 1998-a са избрани за “най-добра блуграс група на Европа”; печелят и награди от Световната Блуграс Асоциация в Нешвил. “Lilly of the West” имат богат репертоар, включващ кънтри, блуграс, суинг, джаз, поп и ирландски и български фолклор; имат издадени 9 албума, последният е колекция от джаз и суинг стандарти.

МУЗИКАНТИ:

Лили Друмева – вокал, китара, цигулка, мандолина
Ясен Василев – китара
Свобода Боздуганова – контрабас
Михаил Шишков – банджо, добро китара, хармоника, пиано

Специални гости: Михал Барок (Словакия) – мандолина, Милена Вълева - цигулка  


1.Gotta lotta rhythm in my soul (B. Vaughan/W.S. Stevenson)
2.Who knows what tomorrow may bring (H. Hipkins)
3.Lovesick blues (C.Friend/I.Mills)
4.I’m gonna sit right down and write myself a letter (F.Ahlert/J. Young)
5.Walkin’ after midnight (A. Block/D. Hecht)
6.My window faces the south (B. Wills)
7.If I were a carpenter (Tim Hardin)
8.Brala moma Ruzha cvete (traditional)
9.Crying in the rain (H. Greenfield/C King)
10.Malka moma si se Bogu moli (traditional)
11.Valentine moon (J. Holland/S. Brown)
 

Юни ´21


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930