Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Scorpions - Return To Forever

Вирджиния Рекърдс

Scorpions - Return To Forever

"Има нещо нереално в тази цифра", казва замислено Клаус Майне.

Видеото към "Wind Of Change" има над 108 милиона гледания в YouTube до момента. Каналът VEVO стриктно регистрира броя на гледанията и ги сертифицира. С този резултат Scorpions става първата група от Германия, преминала границата на забележителните 100 милиона гледания.

Тази цифра не само е впечатляваща, но и е сред елементите, които превръщат Scorpions във феномен на сцената. Точно 50 години ни делят от дните, когато младият Рудолф Шенкер създава в следвоенна Германия в Хановер групата, която и до ден днешен привлича нови поколения почитатели. Факт, който изненадва дори самите музиканти. "Наистина е забележително как оцеляхме заедно през всичките тези години, дори във времена, когато се смяташе, че нашият стил е демоде. Когато гръндж вълната заля сцената, ние отидохме в Азия за търсене на нови пазари и почитатели. Това ни даде възможност да продължим да свирим и да печелим нови приятели на музиката ни. Днес групата се чувства страхотно. Ние не само сме във върхова форма, но и нашата публика става все по-млада и млада", не крие музикантът.

Усещането, че нови поколения откриват музиката на Scorpions, е най-вдъхновяващо за ветераните. През 2010 те решават, че са творчески изтощени от постоянно повтарящия се цикъл на студийни записи, премиера на албум, промоция в медиите. Бандата решава да се оттегли от сцената чрез прощално турне по целия свят.

През 2013 групата изнася ексклузивно шоу за популярната концертна серия на MTV Unplugged в Ликабетус, Атина. Успехът на концерта и след това издадения DVD/Bly-ray албум вдъхновяват музикантите, че все още има място за тях на сцената. Скоро те се срещат с любимите си "двама шведи" (както ги наричат с усмивка) – музикалните продуценти Mikael Nord Andersson и Martin Hansen.

За новия албум формацията записва 19 песни, от които 12 влизат в стандартната версия и 16 в делукс изданието. Парчетата разкриват пълния творчески потенциал на музикантите. Пилотният сингъл е "We Built This House", избор с много основателни причини. "Тази песен разказва историята ни. Построихме нашия дом, наречен Scorpions, тухла по тухла с много усилия, през редица трудности. От първите ни дни в Хановер, първите концерти зад граница до ден днешен. Устояхме на тежки бури, но къщата ни остана цяла и здрава, нашият верен подслон. Строежът на тази къща ни донесе много щастие. Радост от музиката, която създаваме и споделяме с публиката, много професионален и житейски опит и най-вече огромна благодарност за любовта на феновете към нас. Много работихме, за да постигнем мечтите си и сме благословени, че всеки ден ги изживяваме", казва Клаус Майне.

Рокаджиите стартират юбилейно турне, което започва в ČEZ Aréna, Pardubice, Чехия, на 8 май и ще завърши във франкфуртската Festhalle на 26 март 2016.


"Return To Forever" излезе у нас от "Вирджиния Рекърдс"/Sony Music в CD, делукс CD, винил, лимитиран колекционерски бокс сет.

Всички издания на албума могат да бъдат намерени в www.musicmall.bg.1. "Going Out With A Bang"
2. "We Built This House"
3. "Rock My Car"
4. "House Of Cards"
5. "All For One"
6. "Rock ‘N’ Roll Band"
7. "Catch Your Luck And Play"
8. "Rollin’ Home"
9. "Hard Rockin’ The Place"
10. "Eye Of The Storm"
11. "The Scratch"
12. "Gypsy Life"
13. "The World We Used To Know"
14. "Dancing With The Moonlight"
15. "When The Truth Is A Lie"
16. "Who We Are"
 

Август ´21


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031