Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Prince - Originals

Орфей Мюзик

Prince - Originals
 
И все пак, през цялото време, което е прекарал под светлината на прожекторите за 40-годишната си кариера, Prince работи неуморно и зад кулисите, за да помага на редица млади таланти, които уважава. 
 
През юни The Prince Estate, в партньорство с Warner Bros. Records и TIDAL, пускат албума "Originals", в който са включени 15 записа, от които 14 не са издавани досега. Те внасят повече светлина върху задкулисната роля, която Prince има в развитието на кариерите на други артисти.  Записите са подбрани съвместно с Troy Carter, от страната на The Prince Estate, и Jay-Z
 
Започвайки от 7 юни, дискът ще може да бъде слушан ексклузивно в TIDAL в продължение на 14 дни. С идеята музиката на Prince да бъде достъпна за всичките му фенове, записът ще е пуснат за онлайн слушане с максимално качество през HiFi платформата на TIDAL. От там феновете ще могат да чуят албума, точно както изпълнителят е искал да звучи. 
 
На 21 юни, от Warner Bros. Records ще пуснат необикновеното издание във всички дигитални платформи, както и във формат на CD. Албумът ще излезе на 19 юли на двоен 180-грамов винил, както и в луксозен вариант, включващ CD и две 180-грамови плочи. Може да запазите албума за предварителна поръчка от тук.
 
До средата на 80-те Prince доминираше в класациите, дори като автор на песни и композитор за други изпълнители. В допълнение към излизането девет от най-успешните му албуми през този период, артистът пише и създава музика и за много други изпълнители като The Time, Vanity 6, Sheila E., Apollonia 6, Jill Jones, the Family и Mazarati.
 
Понякога оригиналните демозаписи на Prince са се използвали директно в албумите на изпълнителите с минимални промени по инструментала или вокалните линии. В други случаи музикантите са използвали демото  като водеща линия за собствените си звукозаписни сесии, информирайки Prince за всяка промяна. Крайният ефект показва трансформацията в музикалния свят, която работата на Prince наложи. 
 
Няколко от включените песни в "Originals" са абсолютни хитове за изпълнителите, които са ги записали. Сингълът "The Glamorous Life" на Sheila E. достига първа позиция в класациите през 1984 година, докато суперуспешния сингъл "Manic Monday" от албума на The Bangles "Different Light" се качи на 2-ро място в поп чартовете. Албумът "Ice Cream Castle" на The Time, който включва Top 20 сингъла "Jungle Love", прекара 57 седмици в класацията на Billboard 200. Докато "Love… Thy Will Be Done" на Martika се радва на световен успех, след като влиза в Top 10 във Франция, Австралия, Великобритания и Съединените щати
 
"Originals" дърпа завесата, за да вкара светлина над произхода на известни песни от албуми, като сингъла "Make-Up" на Vanity 6, "Baby, You’re А Trip" на Jill Jones и "You’re My Love" на Kenny Rogers. Проектът  включва още магнетичната оригинална версия от 1984 година на песента "Nothing Compares 2 U", чиято премиера като самостоятелен сингъл се състоя през 2018 година. 
 
The Prince Estate:
 
The Prince Estate страстно представя творчеството на Prince през целия му живот и създава възможности за усвояване на неговото наследство. Като ексклузивен източник на творчеството на изпълнителя, The Prince Estate вдъхновяват и образоват феновете на артиста и представят наследството му в неговата цялост. 
 
"Originals" ще бъде на музикалния пазар у нас от "Орфей Мюзик", изключителен лицензиант на Warner Music International.


1. Sex Shooter  
2. Jungle Love
3. Manic Monday
4. Noon Rendezvous
5. Make-Up
6. 100 MPH 
7. You're My Love
8. Holly Rock 
9. Baby, You’re А Trip
10. The Glamorous Life 
11. Gigolos Get Lonely Too
12. Love… Thy Will Be Done
13. Dear Michaelangelo
14. Wouldn’t You Love to Love Me?
15. Nothing Compares 2 U
 

Юни ´21


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930