Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

The Beatles - Yesterday, original motion picture soundtrack

Анимато Мюзик

The Beatles - Yesterday, original motion picture soundtrack
Един от най-нетърпеливо чаканите саундтраци на годината – този към филма с музика на легендите The Beatles – "Вчера си е за вчера", чието оригинално заглавие е взето от най-емблематичната за групата песен – "Yesterday". 

Лентата разказва какво би се случило, ако само един човек в света помни The Beatles. Саундтракът включва новозаписани версии на най-обичаните песни на групата, изпълнени от главния актьор Himesh Patel (BBC’s Eastenders). Дело на режисьора-носител на "Оскар" Danny Boyle ("Беднякът милионер"; "Трейнспотинг"; "28дни по-късно") и сценариста Richard Curtis, номиниран за "Оскар" за "Четири сватби и едно погребение", "Наистина любов" и "Нотинг Хил", "Yesterday" е рок-ен-рол комедия за музика, мечти, приятелство и дългия и ветровит път, който води до любовта на живота. След мистериозни петна в историята на The Beatles, Джак (Himesh Patel), амбициозен певец и автор на музика, започва да изпълнява песни на една от най-великите банди в историята пред свят, който никога не е чувал за нея.

Himesh Patel изпява класиката "Yesterday" в ключов момент от филма. "Реакцията на приятелите на Джак, когато той пее, са неговото (и нашето) първо доказателство за това, че се случва нещо странно - обяснява сценаристът Richard Curtis - Те не са чували "Yesterday" никога преди и се доверяват на версията, че песента е написана от Джак. В тази сцена слушаме перфектната музика и наблюдаваме удивлението на тези, които я чуват за пръв път. Затовa и оригиналното заглавие на филма носи името на тази неповторима песен".

Музикалният продуцент на саундтрака Daniel Pemberton създава албум, който едновременно следва историята и е истинско музикално удоволствие, което трябва да бъде преживяно на един дъх. "Този филм е чудесен пример за силата на песента - споделя Pemberton - Музиката е нещо, което ни свързва с толкова много хора. Тя може да промени света. Хубаво е да си го припомняме".

За Himesh Patel, който, благодарение на майка си, е фен на The Beatles от ранна детска възраст, е неповторима чест да изпълни и запише тези легендарни песни. "Придържахме се към оригиналността на песните, както в текстово, така и в музикално отношение, но също така се постарахме те да звучат така, все едно са песни на Джак - споделя актьорът - Беше страхотно да си припомня тези прекрасни песни и да ги пресъздам по мой начин. Този филм е като представяне на музиката на The Beatles пред много млади хора, които не са имали привилегията да я слушат. Както утвърдени, така и нови фенове ще оценят филма и със сигурност ще бъдат пленени от магията на The Beatles".

За филма "Вчера си е за вчера" ("Yesterday"):

Вчера всеки знаеше за The Beatles. Днес само Джак помни техните песни. И това се оказва много печеливш факт за него. Продукцията е рок-ен-рол комедия за музика, мечти, приятелство и дългия и ветровит път, който води до любовта на живота. 
 
Jack Malik (Himesh Patel, BBC - Eastenders) е амбициозен певец и автор на музика от малко британско градче, чиито мечти за слава бавно избледняват, въпреки силната преданост и подкрепата на най-добрата му приятелка от детство - Ellie (Lily James, Mamma Mia! Here We Go Again). След странен инцидент с автобус по време на мистериозно петно в историята, Джак се събужда и осъзнава, че The Beatles никога не са съществували… и всъщност се озовава в много затруднена ситуация.

Изпълнявайки песни на най-великата банда в историята пред свят, който никога не е чувал за нея, и с малко помощ от американския му агент с желязно сърце - Debra (награда Emmy Kate McKinnon), славата на Джак  процъфтява. Но когато неговата звезда изгрява, той рискува да загуби Ellie — човекът, който винаги е вярвал в него. Затваряйки една врата в живота си и отваряйки нова, Джак има нужда да се върне обратно там, където винаги е принадлежал и да докаже, че всичко, от което имаме нужда е любов ("All You Need Is Love"). 
 
Албумът "Yesterday" е наличен за поръчки на физически носител в онлайн магазина MusicMall.bg.


01 Yesterday (From The Film Yesterday) Himesh Patel           
02 The World Is Universal (Universal Fanfare) Daniel Pemberton                 
03 Summer Song (From The Film Yesterday) Himesh Patel      
04 Interlude I: A Day In The Life Daniel Pemberton                
05 I Saw Her Standing There (Tracks On The Tracks Sessions) Himesh Patel     
06  Something (From The Album One Man Only) Himesh Patel           
07 Let It Be (From The Album One Man Only) Himesh Patel         
08 Interlude II: Strawberries Daniel Pemberton            
09 Carry That Weight (From The Film Yesterday) Himesh Patel      
10 Here Comes The Sun (From The Album One Man Only) Himesh Patel      
11 The Long And Winding Road (Recorded Backstage) Himesh Patel      
12 Interlude III: Gorleston Beach Daniel Pemberton           
13 Help! (Live At Pier Hotel) Himesh Patel      
14 Yesterday (From The Album One Man Only) Himesh Patel      
15 She Loves You (Tracks On The Tracks Sessions) Himesh Patel      
16 A Hard Day's Night (From The Album One Man Only) Himesh Patel      
17 Something (From The Film Yesterday) Himesh Patel      
18 ThIn My Life (From e Album One Man Only) Himesh Patel     
19 Interlude IV: Train Tracks Daniel Pemberton            
20 I Want To Hold Your Hand (Tracks On The Tracks Sessions) Himesh Patel, Lily James               
21 Back In The USSR (Live At Wembley) Himesh Patel      
22 All You Need Is Love (Live At Wembley) Himesh Patel     
23 Interlude V: Yesterday's Rain Daniel Pemberton            
24 The Long And Winding Road (From The Album One Man Only) Himesh Patel     
25  Hey Jude (From The Album One Man Only) Himesh Patel      
26  Ob-La-Di, Ob-La-Da (Live At Cleves School) Himesh Patel      
27 Interlude VI: Life Goes On Daniel Pemberton     
 

Август ´21


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031