Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Billie Eilish - When We All Fall Asleep, Where Do We Go

Анимато Мюзик

Billie Eilish - When We All Fall Asleep, Where Do We Go
"When We All Fall Asleep, Where Do We Go" е дебютният албум на Billie Eilish - 17-годишното момиче, което от певица в училищния хор се превърна в музикален феномен.
 
Тя е демонът от "California Dreams" на Lana Del Rey, който за първи път сравни очите на любимия с напалмови небеса в първата си песен "Ocean Eyes" (2016). После се забавляваше със странни фантазии в китарния си сингъл "Bellyache" и непрекъснато поднасяше изненади, докато накрая не издаде дебютния си миниалбум "Don’t Smile Аt Me" (2017).

И така, усмихнатата откровеност в музиката ѝ едновременно плаши и удивлява. Записан в нейния дом в Лос Анджелис с помощта на по-големия ѝ брат Finneas, новият ѝ албум "When We All Fall Asleep, Where Do We Go" е пълен с авангарден поп, непосредственост и интимност, които нареждат песните в него в класациите близо до Ariana Grande и Halsey. Звученето на Billie Eilish е супермодерно и същевременно с привкус на класика. Показвайки на историята още една Billie, тя придава на вокалите си джаз-суинг елементи.

Певицата разказва, че по време на записите е преживяла поредица от повтарящи се нощни кошмари – видения (някои истински, други въображаеми) за отвличания, училищни стрелби и Лос Анджелис в пламъци. Питайки  "Къде отиваме, когато заспим" ("When We All Fall Asleep, Where Do We Go"), тя задава личен въпрос.

Още преди премиерата на диска песните на Billie Eilish бяха стриймвани над 6 млрд. пъти във всички дигитални платформи, като в Spotify изпълнителката е вторият най-популярян артист за 2019 година. Тя постига това благодарение на въображението си, което е енигматично и отворено, и своята музика, люлееща се между трап поп и сладък баладичен шепот, обвити в екзистенциална болка. Нейният отказ да се приспособи, я превръща в глас на поколение, което иска преди всичко автентичност. "Не ме интересува какво не харесвате в мен - споделя тя - Пука ми за това, което искам да кажа".

В музиката си, тя се ангажира със зловещото – от странната фантазия в "Bellyache", до "Bury A Friend", с която  призовава чудовището под леглото. В реалния живот, в интервюта и онлайн Eilish е откровена, когато говори за синдрома на Турет, с който живее, и социалните инициативи, които подкрепя. На крехка възраст, във век, който носи усещането за апокалипсис, тя живее и твори съобразно концепцията за бъдеще на ръба.

"Наистина ме е грижа за света, за глобалното затопляне, за животните и за това, как приключва всичко и усещам, че никой не го осъзнава наистина", споделя Billie

Изпълнителката притежава толкова много умения и много идеи, че е лесно да си представим как през следващото десетилетие тя ни представи истински шедьовър.
 
"When We All Fall Asleep, Where Do We Go" е като снимка на мястото, където се намира вокалистката в момента: поп чудо, което пробва нови стилове и проучва дълбините на таланта си, като едновременно с това е странен тийнейджър сама по себе си. Момент, на който си струва да обърнете внимание. 

Албумът  е наличен за поръчки на CD и винил в музикалния онлайн магазин MusicMall.bg тук.


01 !!!!!!!

02 bad guy

03 xanny

04 you should see me in a crown

05 all the good girls go to hell

06 wish you were gay

07 when the party’s over

08 8

09 my strange addiction

10 bury a friend

11 ilomilo

12 listen before i go

13 i love you

14 goodbye
 

Юни ´21


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930