Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Deity - Evil Seeds Of Life

MySound.bg

Deity - Evil Seeds Of Life
"Bulgaria puts it's best thrasher foot forward! Great Album!!!"
 
"Very good songs in this album! Perfect guitars and awesome drums! Congaratulations form São Paulo,
Brasil!!"
  
"Definitely has Artillery influences, sounds good."
 
"Muy bien... me gusta! Saludos metaleros desde España."
 
Това са само малка част от възторжените коментари в един от най-влиятелните траш метъл канали в YouTube - "New Wave Of Old School Thrash Metal", за "Evil Seeds Оf Life" – албум, който с гордост рекламира българската екстремна сцена на световната карта.
 
***
Deity са създадени като клонинг на Suffer H, когато част от членовете на култовата кросоувър банда решават да се обърнат към по-екстремните жанрове в метъла, на които всички са почитатели. С времето проектът хибернира, но е върнат към живот през 2011 г. от Цецо Пейчев – китара и вокал на Suffer H, който събира тайфа за участие на ежегодния трибют в чест на Чък Шулдинър от Death. Следващите няколко години Deity обикаля като пълнокръвна банда софийските клубове в състав: Цецо Пейчев, Димитър Антонов, Добромир Парасков и Мони Каменов. Правят го основно за забавление, радвайки себе си и феновете с технични кавъри на любимите групи: Sepultura, Slayer, Metallica, Motorhead, Anthrax и др. Постепенно обаче, покрай забавленията, започват да се трупат и авторски парчета, а едно от тях, "In Pain", моментално обира овациите и става истински хит, след като е пуснато в мрежата. Въпреки че с времето групата отново излиза от активна концертна форма, Цецо решава, че новите композиции все пак заслужават да видят бял свят.
 
Така на 25 февруари 2019 г. излиза първият албум на Deity - "Evil Seeds Оf Life". Той съдържа 7 кратки и нахъсани траш резачки, които са оценени високо дори от най-претенциозните почитатели на жанра. Интересен детайл е, че Цецо записва сам всички инструменти в албума – китара, бас, барабани и вокали. Поканени са гост-участници единствено за солата в отделните парчета: Милчо Колев, Вили Нешев, Олег Николов и Велин Пенев. За пълната реализация на песните спомагат текстописците Анжела Александрова и Калоян Стефанов, а визията на обложката е дело на Пенчо Чуков, чиято уникална снимка на паметника "Шипка" веднага се вписва в концепцията.
 
Качен за свободен даунлоуд в Youtube и Bandcamp, "Evil Seeds Оf Life" набира бърза популярност сред траш маниаците на няколко континента. Албумът е представен във водещите траш канали в YouТube: "Thrash Metal Catalog", "New Waveof Old School Thrash Metal", "Rare Metal Albums", както и в "Metal Vault" - където само за първите 24 часа има пвече от 2000 преглеждания.
 
В отговор на призивите на феновете, "Evil Seeds Оf Life" отскоро е наличен и на компактдиск. Може да бъде поръчан през Фейсбук страницата на Deity или в Wizard.


1. In Pain 
2. Win Тhe War 
3. The Final Demand 
4. Evil Seeds Of Life
5. Concealed Betrayal  
6. A Trace Of Lifeless Chains 
7. Face Оf Authority
 

Юли ´21


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031