Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Tom Jones- "24 Hours"

Анимато Мюзик

Tom Jones-

„Да пееш песни е просто чудесно, но с този албум наистина исках да се заема лично. Напоследък започнах да се замислям, да поглеждам назад в живота си и исках да изразя всичко това чрез песните си. Знаете ли, записвал съм и съм имал успех с всякакъв вид музика, направих ‘Sexbomb’ и всичко останало, но този път исках да направя нещо само за мен, за историите ми, за живота ми. С други думи, когато слушате този албум, това съм истинският аз.”  споделя Том Джоунс

Началото на ‘24 Hours’ започва като всяко голямо пътешествие – в един нощен клуб посред нощ. Този път това се случва в Дъблин, много след полунощ, където Том пие със своя приятел, Боно. „Точно в този момент, Боно започна да ме разпитва за живота ми, ранните ми години, старите ми надежди, очаквания и амбиции.” Този разговор, който обхваща всичко от ранните му дни, носи на Том за пръв път усещането, че трябва да се намеси в писането на собствените си песни.

 Том се обкръжава с група от разнообразни в музикален аспект продуценти и автори, за да се настрои за създаването на грандиозни, пламенни и лични песни. Вдъхновен от изследването на душата, което  всеки от нас започва рано или късно, голяма част от ‘24 Hours’ засяга най-близките до сърцето на Том теми – семейството, внуците, живота и смъртта и силата на спомените. „Бях сигурен, че не искам това да е просто албум, изграден от стари спомени, а да носи усещането, че съм част от настоящето, че съм по-жив от всякога и постоянно създавам нови спомени”. 

 Една от песните, която перфектно обобщава интимното чувство на албума е ‘The Road’, страстна балада за единствената истинска любов. „Тази песен е за съпругата ми,” казва той почти свенливо, „за това как всички пътища водят обратно към нея. Може не винаги да е харесвала нещата, които съм направил през годините, но винаги съм се връщал при нея. Тя е моят пристан вече 51 години. ‘The Road’ е моята възхвала към нея”.

 ‘24 Hours’, първият му албум за лейбъла Parlophone/EMI/Анимато Мюзик, е записан в Лос Анжелис през изминалата година. Продуциран  е предимно от дръм енд бас бандата Фючър Кът, позната от работата си преди това с Лили Алън, Дизи Раскал и Голди. В албума са включени динамичното парче ‘I'm Alive’, което гарантира изпълването на всеки дансинг и в което Том пее с изключителна мощ; изтънченият със соул първи сингъл ‘If He Should Ever Leave You’, както и гениалното поп изпълнение в ‘Give A Little Love’.
 
Все пак ‘24 Hours’ е нещо много повече. Кавърът на ‘The Hitter’ на Брус Спрингстиин е впечатляваща тъжна история за един боксьор в залеза на кариерата си, която Том разказва с театралност, достойна за пиеса на Шекспир. Интроспективната тематика продължава в песента ‘Seasons’, в която той се изправя лице в лице с миналото си. А  доказателството, че това е един исторически албум за Том, който разкрива неговата истинска същност, характер, сила, е едноименната песен.  Фактът, че човек на тази възраст може да създаде подобна класика, е само още едно доказателство за есенцията на успеха му: силата на песента и силата на Гласа.

На 68 години, наскоро награден с рицарска титла, Сър Том Джоунс е все още на гребена на вълната, страстен меломан и велик артист. ‘24 Hours’ го изстрелва отново на върха на класациите и в сърцата на феновете. Или както той казва скромно: „ Аз просто отварям отново магазина. Да видим кой ще влезе.”1. I'm Alive (продуциран от S*A*M and Sluggo)
2. If He Should Ever Leave You
3. We Got Love
4. Feels Like Music
5. Give A Little Love
6. The Road
7. In Style and Rhythm (продуциран от Pumali Panthers)
8. Sugar Daddy
9. Seasons
10. Never
11. The Hitter (продуциран от Betty Wright, Mike Mangini и Steve Greenberg)
12. Seen That Face
13. 24 Hours
 

Юни ´21


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930