Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Craig David- "The Greatset Hits"

Орфей Мюзик

Craig David-

На определен етап от професионалното си развитие, всеки един музикален изпълнител има нужда от равносметка. Крег Дейвид (Craig David) издава Greatest Hits в момент, когато преоткрива своите корени, експериментирайки със смесването на нови стилове и звуци и продължава усилено да работи по предстоящ пети студиен албум.

„Много е важно всеки следващ музикален проект да е на по-високо ниво от предходния”, разпалено обяснява Craig след почти десетилетие на невероятен успех. „Това означава да успяваш всеки път, да надскочиш себе си”.

 Новите песни в колекцията Greatest Hits извеждат на преден план завръщането на артиста към корените и нестихващият му интерес към underground музикалната сцена. „Where’s your love” e колаборация с Tinchy Stryder (музикалната критика на Острова го определя като новият принц на grime музиката – еклектична смес от UK garage, dancehall, hip hop и drum and bass ), създадена на основата на класиката на Colours feat. Stephen Emmanuel.
 “Парчето беше популярно сред феновете на garage музиката навремето, но така и не стана голям хит”, споделя Craig и продължава „Може и да не съм направил много garage парчета като сингли, но абсолютно заставам зад това, защото само по себе си парчето е едно завръщане, чудесен спомен за това каква беше garage сцената преди. Надявам се и феновете ми да си паднат по него”.

 И ако „Where’s your love” е по-скоро завръщане назад за Craig David, другата нова песен Insomnia, със своя енергичен бийт, чертае нови хоризонти в професионалното израстване на изпълнителя. Insomnia e “блестящо парче”, както той самият го определя и е резултат от работата му с музикалния продуцент Jim Beanz от Timbaland Productions. Представяйки вълнуващ поглед към предстояща метаморфоза в музикално отношение, песента има хитовия потенциал на Rewind, сингълът с който Craig се появи на световната сцена. „Искам да покажа какво ме накара да се превърна от обикновеното момче от Southampton до момчето на сцената. Интересно е как се научих да бъда креативен, да съм новатор, да прескачам граници. Отидох в Philadelphia при Jim с нагласата…на дебютиращ артист”, със заразителен ентусиазъм споделя Craig. „Не исках записите ми да са като на Ne-Yo, Usher или Justin Timberlake. Искам да съм си аз – Craig David”.

Освен новите песни, Greatest Hits включва много от най-обичаните песни на Craig David, включително оглавилите преди години световните чартове Fill Me In и 7 Days, колаборациите Rewind (с Artful Dodger) и Rise&Fall (със Sting) – достигнали до номер 2 и още пет сингъла, попаднали в Top 10. След Rewind, изпълнителят продължава с два сингъла достигнали до номер едно – Fill Me In  и 7 Days.

 1. Fill Me In
2. 7 Days
3. Rise & Fall
4. Insomnia
5. What's Your Flava?
6. Walking Away
7. Where's Your Love
8. You Don't Miss Your Water ('Til The Well Runs Dry)
9. Rendezvous
10. Spanish
11. All The Way
12. Just Your Imagination
13. World Filled With Love
14. Don't Love You No More (I'm Sorry)
15. 6 Of 1 Thing
16. Hidden Agenda
17. This Is The Girl
18. Rewind
19. Hot Stuff (Let's Dance
 

Юли ´21


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031