Дуум метъл в Дните на небитието


Дуум метъл в Дните на небитието

6330

В своя първи албум - "Days Оf Nothing" ("Дните на небитието"), италианците от дуум метъл групата Тhe Foreshadowing разказват историята за въображаем апокалипсис, роден в съзнанието на наш съвременник.

Проектът ще бъде представен от Сергей Шишов в предаването за концептуални проекти - "Картини от една изложба", по програма "Хоризонт" но БНР след новините в 21 часа довечера.

"Животът на този човек е пълен с безкрайни и отегчителни дни, правейки едно и също нещо без прекъсване. Той се чувства все повече и повече неуютно в обществения механизъм и неговите правила и обвързаности, на които е длъжен да се подчинява с цел да не се отделя от масата. Но колкото повече се подчинява на този механизъм, толкова повече той се отстранява от него, отвратен от нравите и лицемерието. Светлината, слънцето и усмивките са лъжа и той намира уют в тъмнината, мрака и смъртта", пояснява в интервю Francesco Sosto - пианист на групата и автор на текстовете.

"Това, разбира се, е измислена история, същевременно обаче песните в албума са повлияни от реалния свят, както от личния ни опит, така и като общественото мнение. Ако отчетем, че след 11 септември 2001 песимизмът заля света, можете да разберете откъде извира метафората за апокалипсиса на света. Ние усещахме и все още чувстваме, че това, което виждаме по света, не е на добро и то се отразява и на личните ни проблеми. Но ние не се ангажираме с каквато и да е политическа или социална кауза, албумът е за нашето битие сега и тук”, завършва Sosto.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички