Nouvelle Vague отново в София


Nouvelle Vague отново в София

5093

Нестандартната френска група Nouvelle Vague (Нувел Ваг) се завръща в София, за да представи най-новото си шоу - Dawn Of Innocence. Концертът ще бъде на 26 ноември в зала 3 на НДК, съобщиха организаторите.

Това е зрелищен спектакъл, режисиран от известния френски дизайнер Жан Шарл дьо Кастелбаджак (Jean Charles de Castelbadzhak), който се е погрижил за цялостната визия, костюми, осветление и декори.

Идеята за грандиозното шоу се ражда по време на среща на Марк Колин (Marc Colin), основател на Nouvelle Vague, и дизайнера.

"Предложих му да илюстрирам 18 мистични песни от 80-те, изпълнени от групата и допълнени от картини, светлини, сенки и емоции", казва той. "Идеята ми беше музикантите и публиката да пътуват от песен на песен по ръба на невидимото".

Dawn of Innocence разказва за призраците на нашето въображение, а също така и призовавам "Историята на окото" на Жорж Батай с изпълненията на двете певици Марева Галанте и Лизет Алие. За първата си подобна продукция исках да създам трансверсален проект, в който моите страсти се срещат. Изкуство, музика и мода и основната връзка между тях да бъде емоцията", казва Жан Шарл дьо Кастелбаджак.

"Използвах Nouvelle Vague като машина на времето, за да ме върнат в цветовете на поп музиката и мрачните тонове на 80-те. Десетилетие, което беше толкова бляскаво и мрачно в същото време", допълва той.

Основен момент в концепцията на проекта е, че Nouvelle Vague нямат постоянен вокал. За групата пеят предимно жени, като задължително условие е изпълняващият песента да не я е чувал преди това, за да може кавърът да има свое уникално звучене и да се различава от оригиналната версия. И резултатът е точно такъв - кавърите са неузнаваеми и звучат уникално, на практика като абсолютно нови песни.

Милионни продажби, хиляди разпродадени концерта по цял свят и страхотни женски вокали, които придават невероятен заряд на живите изпълнения на Nouvelle Vague: оригиналността на Камил, елегантността на Мелъни Пен, чувствителността на Фийби и лудостта на сцената на Нади Миранда докарват публиката до екстаз, където и да се появят. Шикозна естетика е добавена от Лизет и Марвена, които в момента придружават групата.

Концертът на Nouvelle Vague се организира от Keen Acts и Bg Sound Stage.

Билети се продават в системата на www.eventim.bg и касата на НДК.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички