Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

The Flower Kings ни водят към Бреговете на Рая

06.10.2012   MySound.bg
Обложката на диска
Близо пет години е времето между дванадесетия студиен албум и неговия предшественик в дискографията на шведската прогресив рок група The Flower Kings.

"Беше едновременно вълнуващо и стряскащо да се върнем в студиото след почти петгодишна пауза" – споделя лидерът на бандата Ronie Stolt – "Всички имахме други ангажименти с Transatlantic (Трасатлантик), Karmakanic, Agents Of Mercy, така че когато влязохме в студиото за звукозапис с The Flower Kings, усетих някаква тежест на раменете ми, но същевременно трябва да призная, че ми бе доста забавно. Ние осъзнахме, че ELP, King Crimson (Кинг Кримсън), Genesis, Gentle Giant и Pink Floyd вече минаха в историята, и ние сме сред новите старейшини на прогресив рока. Това ни накара да се чувстваме отговорни за поддържане на стандарта на жанра на висота, така че много упорита работа последва месеци наред".

"Основните членове на състава бяха на линия и за това повторно стартиране на The Flower Kings дебютира 26-годишният виртуоз барабанист от Берлин - Felix Lehrmann, който вдъхна живот в новия и стария материал по време на концертните ви представления, внасяйки един по-хард нюанс", спомня си Stolt.

Материалът в албума носи всички класически елементи от стила на Tне Flower Kings с характерната мелодична насоченост и кинематографична структура. "Всъщност идеята е да доловите усещането за пътешествие докато слушате различни теми, към които ще можете да се върнете след известно време, но звучащи по различен начин и с друг инструментариум", анонсира Ronie Stolt, цитиран от Сергей Шишов, традиционен водещ на "Картини от една изложба", в рамките на което ще бъде представен албумът "Banks Оf Eden" (2012), или "Бреговете на Рая".

Предаването за концептуални албуми се излъчва по програма "Хоризонт" на БНР всяка събота след новините в 21.00 ч.


2243
100%
 

Май ´21


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31