Вселената на компютърната музика


Вселената на компютърната музика

3925

Международният форум-фестивал "Вселената на компютърната музика" води началото си от 1989, когато започва с национални измерения, за да придобие през 2000 формата на днешните си издания.

Тази година това събитие се провежда в периода 2-6 декември (https://www.facebook.com/Computer.Music.Space.International.ForumFestival?hc_location=timeline) като предаването "Картини от една изложба" става част от неговата програма с прякото си издание в последния ден на фестивала. Тогава именно ще представим албума "Sense Оf Feather", или "Леко като перце", на младия български музикант Борислав Лазаров - Maharishi, извести водещият на предаването за концептуални албуми Сергей Шишов.

Борислав Лазаров започва да се занимава със създаването на електронна музика заедно със своя приятел и съученик Велимир Андреев и през 2001 сформират проекта Asoma, ориентиран към по-клубния звук и с предимно танцувален характер. По-късно привличат към проекта и Александър Драгомиров.

Под псевдонима Maharishi Борислав създава свои самостоятелни творби с експериментално чил аут звучене с намерението да провокира слушателя към по-дълбоки вътрешни състояния и преживявания.

Ето как Лазаров въвежда в албума "Леко като перце":

"В основата на заглавието на албума е идеята за лекота, безвремие, свобода. Това, от своя страна, съвсем не означава лекомислие и липса на посока. Напротив, посоката е навътре. Натрупаните у мен емоции, чувства и опитности провокираха изказа им чрез музика. Всяка една от включените композиции е резултат на моментно преживяване и монолог със себе си, но в смисъла и предназначението си е комуникация с  хората – познати и непознати.
   
Албумът "Sense Оf Feather" ще прозвучи в "Картини от една изложба" по програма "Хоризонт" на БНР тази събота, 6 декември, след новините от 21.00 ч.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички