20-и благотворителен базар на Международния женски клуб в София


20-и благотворителен базар на Международния женски клуб в София

3686

Светът ще дойде при нас за 20-и път на 7 декември, неделя, когато отваря врати традиционният Благотворителен базар на Международния женски клуб в София (IWC-София).

Мястото отново е Интер Експо център, а началният час – 10.30.
 
Тази година базарът - весел, пъстър и богат на изкушения (храни, напитки, играчки, подаръци, сувенири, бижута, козметика) и забавления от цял свят, ще е още по-празничен и цветен, защото отбелязваме 20 години от неговото създаване, подчертават организаторите.
 
20-ият юбилеен Благотворителен базар, който е под патронажа на президента Росен Плевнелиев, ще бъде открит под красивия музикален съпровод на Софийския духов оркестър. За радост на най-малките посетители и на техните родители, в събитието ще участват и много специален гости. В 10.30 часа, когато базарът ще отвори врати, от Ровианиеми, Лапландия, ще пристигне...Дядо Коледа! Най-обичаният и очакван човек на земята (особено през декември) ще бъде на базара от 10.30 до 12 часа. Децата ще имат възможност да се снимат с него, както и лично да му предадат писмата си с коледни желания.

Разнообразна и красива ще бъде културната програма през целия ден - от 10.30 до 17.00 часа, и ще допълни многообразието от цветове, аромати и вкусове от 5 континента, запазена марка на Благотворителния базар. Танцът тари паюнг (танц с чадъри) ще отведе присъстващите в Южна Суматра, Индонезия. Това е традиционен индонезийски танц, който пресъздава голямата любов и уважението между жената и мъжа, а чадърът е символ на подслон, пазещ двойката и съхраняващ добрата ̀ връзка. Танцът се изпълнява под акомпанимента на традиционния инструмент гендангр, или на барабан.

Освен на танца с чадъри, гостите ще се насладят на виетнамски традиционен танц с ветрило, на палестински национални танци, на български и гръцки народни танци, на страстта на аржентинското танго, както и на съвременни K-POP танци от Южна Корея. K-POP е модерна форма на поп култура от Южна Корея, знакова за младите корейци, а изпълнителите се радват на голяма популярност в родината си. Музикантите от Los Gemellos ще пренесат феновете в Мексико, а чаровните дами от струнната формация Hypnotic ще поведат тостите за пътуване назад във времето с модерни аранжименти на класически произведения. Градският духов оркестър Brazz ViliDJ ще пусне духа на забавлението с шарения си репертоар от фънк, джаз, диксиленд и хора̀.

Партньор на 20-тия Благотворителен базар на Международния женски клуб е Столична община.

Всички приходи са за благотворителните проекти и инициативи, които Международният женски клуб целогодишно подкрепя.

Билет за 20-ти Благотворителен базар на Международния женски клуб: 3 лева.

Вход свободен за деца до 12 години.

Предварителна продажба на билети: в касата на театър "София" (на ъгъла на улица "Славянска" и улица "Г. С. Раковски"), в културния център G 8 на улица "Уилям Гладстон" 8 и в "Евро Синема" на булевард "Алексaндър Стамболийски" 17.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички