Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

С Оркестър Мезе по празниците


С Оркестър Мезе по празниците

4587

Оживление в редиците на Оркестър Мезе: мултинационалната формация, оглавявана от българина Милен Киров, е пред издаване на втория си - все още неозаглавен, албум.

Музикантите, които се прочуха като основоположници на т.н селски фънк, пускат "Love Revolution", пилотен сингъл от диска, чиято премиера ще се състои - отново в каталога на Luta Rakia Music, на 9 декември, вторник. След това сингълът ще може да бъде изтеглен от официалния уейбсайт на проекта.     

Парчето е записано със специалното участие на Ellis Hall (Tower of Power, Ray Charles и други). "Текстът е вдъхновен от събитията, които се случват в различни краища на света в последните година-две, включително в България - протестите и изобщо надигането на хората в търсене на по-добър живот и справедливост", пояснява Киров.

Албумът е записан, остава да се миксират 5 песни и да се мастерира. Освен Елис Хол, други специални гости в него са Теодосий Спасов, Мирослав Тадич (китара) и бащата на Милен - Тодор Киров (гъдулка). За разлика от първия албум, от 11 парчета 9 са песни, а 7 от тях са на английски и две на български. "Мисля, че звукът на този диск е на по-високо ниво, по-улегнал, стилът ни се е развил, и се надявам хората да го харесат още повече", сподели за MySound.bg Киров.

Както вече писахме, дебютът на Оркестър Мезе - "Селски фънк", бе на 11 ноември 2011.

С ансамбъла си Милен създава ново уникално стилово звучене, което той нарича селски фънк (Peasant Funk) – смес от български и балкански фолклор, американски фънк от 70-е години на миналия век и американски джаз, блус и соул.

Милен Киров (Mee-len) - пианист, композитор и аранжор, е син на гъдуларя, професор д-р Тодор Киров. Завършва музикалната гимназия "Димитър Петков" в родния си град Пловдив през 1996, следва в Московската консерватория, учи пиано в Лас Вегас, а накрая - и в Калифорнийския институт по изкуствата в Лос Анджелис (CalArts). Автор е на много саундтраци към филми и театрални постановки, между които и драматичната постановка "Бечня", представена в Hudson TheatrеХоливуд, най-добрия и търсен малък театър в Лос Анджелис.

Киров придоби популярност от участието си в проектите Bulgarian Moonshine Co. и A.I. (абревиатура от Artificial Intelligence) за албума "Sex & Robots" (2007), където дава воля на своите електро-рок експерименти.

Българинът гостува в проекта на Пери ФарелСатълайт Парти (Satellite Party), за парчето "Wish Upon A Dog Star" от диска "Ultra Payloaded" (2007).  Official EPK - http://www.reverbnation.com/rpk/orkestarmeze
Facebook - https://www.facebook.com/orkestarMEZE
Twitter - https://twitter.com/orkestarmeze
Youtube - http://www.youtube.com/orkestarmeze

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички