Шаманско пътешествие с Kan Nal


Шаманско пътешествие с Kan Nal

3736

Идеята за групата Kan‘Nal се заражда в джунглите на Гватемала, където певецът Kurt Baumann, известен с псевдонима Tzol, попада през 2001 в желанието си да намери ново развитие след 15 години свирене с различни групи в Тексас.

Дълбоко зареян в дебрите на Чиапас, една нощ той открива пещера и влиза в нея, за да търси подслон. Вътре се натъква на Aumrak, жена шаман от гватемалските маи, които владеят тайното знание и прилагат древни духовни практики.  Aumrak е получила инициация от пет старейшини на маите, започнала е да практикува йога преди 30 години и е жрица на ордена Мелхиседек, завършила е висше образование в университети в Австрия и Канада и е възприела наставлението на духовните си учители да развие шаманските техники в съвременни условия.

Първата задача на Tzol е да се срещне в селцето Сан Маркос, близо до езерото Атитлан, с Tierro, андалуски ром, да намерят общ език и да започнат да пишат песни, в които да се съчетаят шаманските ритми с латино мотиви и рок елементи. Постепенно към формацията се включват още членове, за да се изгради трупа, която след две години започва да представя с огромен успех цялостен музикален и сценичен спектакъл в 15 страни от Америка и Европа, вдъхновен от Aumrak.

В третия си албум, озаглавен "Myth Magic", или "Измислица вълшебна", Kan‘Nal ни предлагат шаманско пътешествие в безкрайната пустиня на съзнанието сред тайнства, магии, боговете на дъжда и вой на койоти, но и с послание за любов, озарение и промяна.  

Този албум ще бъде представен от Сергей Шишов в предаването "Картини от една изложба" по програма "Хоризонт" на БНР тази събота, 13 декември, след новините в 21.00 часа.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички