Roxette с втори концерт в София


Roxette с втори концерт в София

4417

Роксет (Roxette) ще отпразнуват 30 години на музикалната сцена с новото си световно турне, което започна през октомври и ще продължи през 2015, като една от спирките му ще бъде в София.

Шведският дует пристига по покана на "София Мюзик Ентърпрайсис" за концерт в зала "Арена Армеец" на 17 юни, сряда.

Българските фенове на Мари Фредриксон и Пер Гесле ще се насладят на емблематични хитове като "Listen To Your Heart", "The Look", "How Do You Do", "Sleeping In My Car" и разтапящата балада "It Must Have Been Love" от саундтрака на "Хубава жена".

Билетите за концерта на цени от 50 до 120 лева влизат в продажба в 10.00 ч. на 17 декември (сряда). Пропуските могат да бъдат закупени на касата в "Арена Армеец", Билетен център НДК, касите на "Тикетпро" - България и неговите партньори, както и онлайн на адрес www.ticketpro.bg.

Роксет са един от най-успешните поп проекти за всички времена. Мари Фредриксон и Пер Гесле са на върха на музикалните класации вече близо три десетилетия. Популярността им не намалява и концертите им преминават винаги пред препълнени зали и стадиони. Така беше и на стартиралата през октомври тази година обиколка на шведския поп феномен в Русия, Прибалтика и Финландия. Новото турне прекъсна през ноември, но ще продължи отново в Австралия и Нова Зеландия през февруари 2015. Роксет потвърдиха и че ще се впуснат в европейско турне, чието начало ще бъде в Милано на 10 май.

"Невероятно е да сме отново на световната сцена. Реакцията, която имахме от публиката през всичките тези години, е изумителна и едва ще дочакаме да се срещнем с феновете си отново.  Очакваме с нетърпение да се видим в Европа!", споделят Мари и Пер.

Изминаха 25 години от големия пробив на Роксет с хита "The Look", превзел върха на класацията за сингли на Billboard през март 1989. "Listen To Your Heart“, "It Must Have Been Love" и "Joyride" също се подредиха под № 1 в Америка, което утвърди Мари и Пер като един от най-големите поп проекти на всички времена.

Роксет са продали над 75 милиона албума – бройка, която се увеличава с всеки изминал ден. Със своята впечатляваща колекция от хитове, дуото властва в класациите от 90-те години до днес.

След дълга пауза, през която Мари Фредриксон се лекува от рак, тя се събра отново с Пер Гесле през 2011. С последния си албум "Charm School" и сингъла "She’s Got Nothing On (But The Radio)" двамата отново окупираха първите места в световните класации. Обиколката по презентацията на диска ги отведе на два пъти по целия свят, като групата се представи пред 1,5 милиона души на 153 концерта. Сред тях бе и паметната първа изява на дуото у нас – на стадион "Георги Аспарухов" на 29 май 2011.

През октомври тази година Роксет и бандата им стартираха съвсем ново турне в Русия, Прибалтика и Финландия. През февруари музикалната им инвазия ще продължи в Австралия и Нова Зеландия с още девет други концерта. Шведското супердуо ще превземе и Европа през лятото на 2015. Първият им концерт ще е в Милано, като ще последват още 29 изяви пред публика в 18 различни държави.

Очаква се турнето да приключи по времето, когато Роксет ще празнуват 30-тата си годишнина и поради тази причина е наречено XXX – The 30th Anniversary Tour.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички