От Берлин - с електронна любов!


От Берлин - с електронна любов!

3810

Gernot Bronsert пристига директно от меката на електронната музика – Берлин,  да разбуни зимните духове в София с уникалните си аудио експерименти.

Гостът ще излeзе на сцената в студио "Орфей" на 24 януари, за да представи най-актуалния диджейски сет на електронните проекти Modeselektor и Moderat.

Билети за специалния сет, част от популярната платформа Ballantine’s My Beat, се продават на цена 20 лв. в магазин "Яко" (ул. "Граф Игнатиев" 43) или с резервация на 0886 333367/ и на цена 25 лв. онлайн или в мрежата на Eventim.bg.

Gernot Bronsert и Sebastian Szary са основните виновници имената  Modeselektor и Moderat да се превърнат в синоними на необясним хаос от звуци, смесени така, че да те вдигат на крака в миг. Основана малко след разрушаването на Берлинската стена, Modeselektor и до днес олицетворява духа на свободна, дори анархична Източна Германия, с музиката си, която -  неметафорично казано, е революционна. Странната смесица от глич, електро хаус, хип-хоп, грайм, дъбстеп, техно и какво ли още не кара музикалните журналисти да започнат да си измислят нови термини, с които да се опитат да опишат звуците на източните берлинчани. "Щастлив метъл", "психиделично електро", "отровен рап“ и други подобни абсурдни определения доказват, че при Modeselektor "грешката винаги е вярна". Самите те винаги са бягали от всякакви стилови определения и клишета, които определено не са им били необходими да завладеят електронната сцена през последните 20 години.

Възходът на бандата започва през 2001, когато берлинчаните срещат Ellen Allien, с която светкавично бързо подписват за най-емблематичния техно лейбъл в света, а именно BPitch Control. Последвалите редица сингли, EР-та, ремикси и различни колаборации бързо привличат международното внимание и карат небезивестният Thom Yorke да обяви публично адмирациите си към музиката, която новаторите Modeselektor създават.

След години на интензивни изяви, през 2005 групата най-накрая издава първия си студиен албум "Hello Mom!". Той моментално бива определен като нещо извън нормите на издаваната досега електронна музика и обира овациите и на музикалните критици, и на публиката.

Продължението му идва скоро след това - "Happy Birthday" (2007) също се радва на всеобщ успех. Благодарение на него, през 2008 берлничаните печелят награда в категорията за най-добър дъбстеп и грайм артист на престижните Beatport Awards. Третият самостоятелен албум - "Monkeytown" (2011), включва колаборации с няколко известни артисти, включително и любимия им Thom Yorke.

Паралелно с всичко това, от 2002-ра насам дуото пише нова електронна музикална история с друг от тяхната порода – електронният продуцент Apparat, с когото създават музикалния проект Moderat. Последната продукция на съвместната им колаборация е от миналата година – албумът, озаглавен II.
Смесицата от енергичните бас удари на Modeselektor и по-тъмната, бавна и енигматична музика на Apparat превръща продукцията им в перфектна синергия от звуци, осигуряващи динамично музикално преживяване, което всеки електронен фен е длъжен "да си причини", уверяват организаторите EventEase.

Събитието във Facebook на:
https://www.facebook.com/events/476552825815948/?context=create&previousaction=create&source=49&sid_create=1489480819

Видеолинкове от изпълнения на живо:

https://www.youtube.com/watch?v=yJiteong9gM
https://www.youtube.com/watch?v=9QHL6GzfnMA

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички