Първият български микстейп е на Бо Стоянова


Първият български микстейп е на Бо Стоянова

4049

Младата певица Бо Стоянова е първият български артист, издал микстейп.

Изпълнителката, нашумяла покрай парчето си "Stress" с рап формацията No Comment, подарява рилийза "Unwritten Story" на меломанието за Коледа. Музиката в проекта е дело на Бо Стоянова с изпълнители, с които редовно си сътрудиничи - Михаил ДимитровMihaillness, Велизар АнгеловАпо и Апостол НайденовNoWallz, който е работил и по звуковата обработка на песните в студио XPRSN, а самият мисктейп е смесен от Любомир Спасов.

Бо Стоянова има впечатляваща дискография от проекти, вариращи от джази трип-хоп до дъбстеп и дръм-ен-бейс, намерили място в дебютния ѝ рилийз. Дванайсетте песни са обединени тематично, включвайки както първите записи на певицата, така и неиздавани досега тракове. Бо Стоянова описва микстейпа с думите: "Това не са песни – това са частици от душата ми. Прочетете неразказана история за съкровени вдъхновения, мисли и чувства, написани между редовете на музиката, събрана в "Unwritten Story". Оставете се нежният ѝ глас да ви отведе далече, там където е безоблачно, безпогрешно, без ноти, само мелодиите на сърцето звучат!".

Бо Стоянова сама пише текстовете на парчетата си на български и английски, а темите засягат въпросите, които всички си задаваме всекидневно: как да останем позитивни въпреки трудностите, които животът ни поднася? ("Irie"); защо човешкият живот е тъй малък като капчица в океана? ("Drop"); защо има приливи и отливи в любовта? ("Confusing Love"); как да се насладим на красотата навън дори и в най-забързания си ден? ("Навън"); защо българският език има толкова много отрицателни думи и частици? ("Никоя" – акцентирано с припев, съдържащ 10 отрицателни думи).

Музикалната кариера на Бо Стоянова стартира още в училище, когато записано на шега парче с рапърите KingSize се предава от ръка на ръка и става най-слушания трак в нейната гимназия, а сред последвалите ъндърграунд хитове са "Навън" с горещия дръм-ен-бейс тим Апо и Невена (включено в микстейпа), хип-хоп парчето "Monkeystyle" съвместно с Paradox от LAC и джази проекта ѝ с Михаил Димитров Bo & Mihaillness, с който паралелно създава и едно от първите български дъбстеп парчета "MindDISeased" през 2009. В тази посока е и следващият ѝ сингъл - "Colors", който получава подкрепата на музикалните канали и достига култов статус, както и издадената по-рано тази година "Стрес", вдъхновена от паралелния живот на певицата като проджект мениджър в IT компания.

Микстейпът "Unwritten Story" може да бъде свален безплатно от:

https://soundcloud.com/bo-xprsn/unwritten-storymixtape

Или да го слушате на:

https://www.youtube.com/watch?v=lcMUoahxi4M&feature=youtu.be
http://vbox7.com/play:1412e4d6ab

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички