Solstafir за първи път в България


Solstafir за първи път в България

3817

"Брилянтен" е едно от най-честите определения из медиите за тазгодишния епос на исландската атмосферична банда Solstafir.

И не е случайно, че точно с тази група BGTSC и Rawk'N'Roll си стискат ръце за пълноценно сътрудничество.

Съставът прекрасно съчетава ледените китарни пасажи на северния метъл и елегантното мелодично звучене на меланхоличния пост метъл. Точно това очаква родните ценители в голямата зала на Mixtape 5 на 19 февруари.

Формацията е заедно от 90-те, като с годините постепенно отърсва ранните си викингски и блек метъл влияния, за да се насочи към експериментално и мелодично звучене. Избрали родния си език за изразно средство в песните, исландците се открояват ярко върху картата на съвременната мелодична метъл сцена. Последният им запис "Ótta" излезе този август и зае челните места на класациите за албуми на 2014. Solstafir е едно от най-впечатляващите имена, които феновете на интелигентния и атмосферичен метъл могат да гледат на живо към момента.

Билети се продават ексклузивно онлайн и в мрежата на Eventim на касите в Germanos, "Пикадили", Orange, "Фотосинтезис", Easy Pay, "Техномаркет", Technopolis, OMV, Office 1 Superstore, Usit Colours, магазин "Яко", "На тъмно", Metal Heaven, Билетен център НДК, Дворец на културата и спорта – Варна,Пловдив – билетната каса пред общината.

До 29 декември билетите са на цена от 30 лева. От 29 до деня на концерта цената на пропуските ща е 35 лева, а при налични в деня на събитието и на място в клуба ще са 45 лева.

*Клубът не работи с резервации
**Политика за достъп на непълнолетни: http://on.fb.me/YDzVEe
***Гардероб - упътване за употреба: http://on.fb.me/O2TMhv

Организаторите препоръчват навременно закупуване на билетите и спазването на реда в клуба.

Официален клип към песента "Lágnætti":
https://www.youtube.com/watch?v=R8n8Uy5KmvU

Solstafir в bandcamp:
http://solstafir.bandcamp.com/

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички