Kultur Shock – най-добрият подарък за рожден ден


Kultur Shock – най-добрият подарък за рожден ден

4251

Най обичам да ходя на рождени дни.

Подаръци, пиене, свещи, торти и срещи с хубави хора. За вечерта на 4 март очаквах същото и, разбира се, не се разочаровах в края на купона.

На тази дата, точно преди 9 години, за пръв път в ефир прозвучават тоновете на радио "Тангра Мега Рок"". От тогава насам само хубава музика пускат, хубави хора водят в ефир и правят страхотни неща не само за ценители. По повод светлия празник от радиото са поканили Kultur Shock и Контрол.
 
Стана традиция бандата от Сиатъл да свири на рождените дни на медията в София, а този път има и едно историческо съвпадение. "Новият албум на групата се казва IX, а това ще бъде 9-тият рожден ден на радиото, така че просто няма как да пропуснем София в новото ни европейско турне!", коментира повода  китаристът Вал Кьосовски.

И, разбира се, няма как техен албум да е лош и с недобро звучене. Хората се трупат пред вратите на столичния клуб Mixtape 5 още преди да се е смрачило. Доста от придошлите питат за билети, по последни данни събитието беше напълно разпродадено и много фенове останаха разочаровани. Уви, не всички ще могат да си направят кефа тази вечер и да се порадват на "културен шок".

Влизам още с първата група почитатели, няма какво да чакам! Обстановката в клуба е повече от празнична, най-малкото защото виждам познати лица, повече от последните пъти, в който идвах. На сцената са се качили момчетата от Radula, кото тази вечер откриват концерта. Те самите определят своя музикален стил като комбинация от рок, алтърнатив, метъл и хип-хоп. Аз смятам да го наричам "музика за душата"!

С голямо очакване посрещаме и любимците от Контрол. Малко след 9 часа̀ те се качват за втора смяна на сцената. Голямо нетърпение цареше преди появата им – навреме ли ще ударят, ами Kultur Shock до кога ще свирят. А те, хората, са си го казали – дока им душа иска. По време на "обсъждането на проблеми" звучат "Герой", "Леле, како", "Най-щастливият ден", "Велика нация" – все парчета, от които ти се разкача врата, заболяват те краката и придобиваш нова прическа. Но няма такъв кеф.

Към 22.00 ч. събитието вече е в пика си. Чакаме "черешката на тортата" да излезе, пием дружно с непознати, превърнали се набързо в нови познати, градусът в заведението се е качил буквално! Няколко минути суетене и ето го "културния шок". Нещо, за което си мечтая от 2012, когато последно групата беше у нас и се разминах на косъм с тези колорити. Дори не е необходимо да обяснявам за бурните крясъци, радостните викове, подскачането и размятането на всички останали здрави крайници, под звуците на:

1. Tamni Vilajet
2. King For Today
3. God Is Busy, May I Help You?
4. Racist Song
5. Bogu Dušu
6. Tutti Frutti
7. Istanbul
8. Unamerican
9. Rage Against Old Age
10. Home
11. Duna
12. Nadjia
13. Umoran sam od života
14. Horse Thief
15. Sarajevo
16. Zumbul
17. Akšam
18. Country Mohammed
19. Hashishi

В малките часове на 5 март всичко приключва, но само на сцената! Вихренето в клуба продължава и на друго озвучаване, все пак е рожден ден.

Не можем да си тръгнем току така – без да сме изпили и изяли всичко, което домакинът предлага.

Снимка: Ангел Златков

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички