Фадо под звездите на остров Света Анастасия


Фадо под звездите на остров Света Анастасия

2875

Една от звездите на португалското фадо - Жоана Амендоейра, ще гостува на откритата сцена на остров "Света Анастасия" на 14 август.

Жоана Амендоейра е една от най-популярните фадо певици от "ново поколение". Гласът ѝ придава на направлението различно звучене и нов живот, без да се отклонява от традицията.

Едва на 13 години тя печели първата си награда Grande Noite do Fado do Porto. Днес, след 20 години на сцената като фадища, след девет албума и концерти на най-престижните сцени в света, тя е е една от най-популярните и обичани съвременни изпълнителки на този характерен за Португалия стил музика.

Жоана Амендоейра гордо защитава наследството на фадо музиката, без да пренебрегва собственото си артистично изразяване.

"Силата на любовта променя посоката на нашия живот. Смятам, че песните трябва да създават усещане за светлина. В този смисъл предпочитам да пея повече за красивата, а не за тъжната любов и предателствата. Но в крайна сметка във фадото има всичко, защото е отражение на нашия живот. Фадото е живот, а животът не е само тъга или щастие. Музиката може да ни пренесе в различен свят и да ни срещне с много различни култури. Да мечтаем или да си спомняме за това, което сме преживели, докато слушаме някоя песен. Музиката носи силата, която идва от сърцата и душите ни. Без нея животът ни щеше да бъде много по-тъжен", казва вокалистката, която бе обявена и в тазгодишния афиш на Банско джаз фест.

Програма:

19:30-20:00 часа - Отплаване от "Магазия 1"

21:00 часа - Начален час на концерта

23:00 часа - Отплаване към Бургас

Цена на билет с включен транспорт: 19 лева.
Билети - от туристическия информационен център "Часовника" и от касата във фоайето на "Магазия 1".

Повече информация и предварителна резервация може да получите на телефон: 0882 004 124 - всеки ден от 09.00 до 17.00 часа и мейл: reservations@gotoburgas.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички