Ник Кейв работи по следващ албум с The Bad Seeds


Ник Кейв работи по следващ албум с The Bad Seeds

2616

Ник Кейв обяви, че новият му албум - осемнайсти поред, ще бъде записан отново със знаменитата група The Bad Seeds.

От уебсайта на музиканта The Red Hand Files става ясно, че заедно с дългогодишния си приятел и колега Уорън Елис са в студио и работят по следващ диск, който ще се нарича "Carnage".

Австралиецът отмени европейската обиколка Nick Cave & The Bad Seeds 2021, като пренасрочи всички концерти за 2022 година. Той каза, че прави това "поради продължаващата ситуация с COVID-19", очевидно не вярвайки, че коронакризата  ще приключи скоро. "Сложността и мащабът на планираното турне, съчетано с продължаващата несигурност около пандемията, означава, че, въпреки упоритата работа на всички участници, не можем да гарантираме, че шоуто ще се проведе", сподели Принцът на мрака в официалния си сайт.

"Продължаваме да работим по алтернативни планове за 2021 и 2022 година и се надяваме да споделим някои добри новини", споделя музикантът. Прекъснатата обиколка в подкрепа на "Ghosteen" - вероятно най-тихият и интровертен в кариерата на Кейв албум, започна в Северна Америка през 2019 година, припомня nme.com.

За него Ник Кейв - този наистина вечен ъндърграунд интелектуалец, се завърна на музикалната сцена с легендарната си формация Дъ Бед Сийдс, три години след като ни обсеби със "Skeleton Tree". "Ghosteen" е последна част от трилогията, посветена на Артър. Бардът и съпругата му Сузи Бик загубиха своя син при трагичен инцидент през 2015-та, когато 15-годишното момче падна от скална стена в Източен Съсекс, Великобритания.

Името на Bad Seeds ("Лоши семена") идва от роман на Уилям Марч, разказващ за абсолютно невинно младо момиче, което бива покварено до мозъка на костите си и произлиза от род на убийци-рецидивисти.

Снимка: Design Scene

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички