Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Младата и талантлива Ая завладя сцената с уникален глас и харизма

15.01.2021   MySound.bg
Ая

С изобилие от таланти - пеене, артистизъм и танци, младата Йоана Сиракова - Ая се превърна в "малка вселена от А до Я", както самата тя се определя.

Младата дама в момента е студентка първи курс в Нов български университет със специалност Театър при Елена Панайотова, един от стойностните режисьори у нас. Ая беше част и от тазгодишната академия на холивудската звезда Димитър Маринов. Той е първият български актьор, качил се на сцената на Оскарите заради участието си в най-добрия филм на годината "Зелената книга".

"Беше прекрасно! Научих толкова много и съм истински благодарна, че пътищата ни се преплетоха!", споделя тя. Щастлива и доволна от професионализма на актьора, Сиракова се надява догодина да вземе участие в академията му. Наред с актьорските си занимания, Ая има дълбока връзка с музиката още от много малка. Тя бе аплодирана от международна публика по време на шестото издание на Балканските туристически Оскари 2020.

"Пея от много малка, дори от бебе. Била съм на няколко месеца, когато мама ми е запяла някаква песничка и аз, веднага след това, съм започнала да тананикам мелодията. Ходила съм на пиано 5 години, а вече 10 години пея професионално. Имам опит със сценичните изяви - знам как да преобразувам сценичната треска в гориво, което ми помага да не се притеснявам. Мога да завладея цялата зала със зрители и те да почувстват истински посланието на песента или на постановката. Имам опит и с микрофонната техника, и със студийния звукозапис. От година и половина вече записвам кавъри в YouТube канала ми", споделя Йоана, която 2 години е учила в театралната школа "Любен Гройс" в Пловдив с театрални ръководители Ивана Папазова и Стоян Сърданов.

"Направихме две прекрасни постановки. Едната е "Ах, тази... " на Уилям Сароян, която играхме в Драматичен театър Пловдив. С нея спечелихме първа награда от театралния фестивал "Рошавата котка". А в "Чехов- събрани творби", отново играна в Драматичен театър Пловдив, специален гост бе Ивайло Христов", допълва Йоана.
 
Въпреки многобройните си ангажименти, младата звезда намира време и за социални кампании - има 7-годишен опит в клуб "Лео", младежката организация на Lions club (най-голямата благотворителна неправителствена организация в света), работила е доста години с малки деца, лишени от родителска грижа, деца със синдром на Даун и др. И за мен като човек е много важно приобщаването на хора, които обществото неглижира по една или друга причина.  

Йоана е завладяна и от мистичните духовни практики - от малка медитира, има интерес към езотериката и древните науки като кабала и др. "Има известна магия, ако се замислим, как се е създал светът и всичко живо. Обичам да размишлявам над тези неща. Вярвам и в "Ефектът на пеперудата", или тъй наречената "Теория на хаоса" - чувствителната зависимост от началните условия. Аз вярвам, че светът е напълно непредвидим, непредсказуем в своите закономерности и техните последствия и затова е напълно възможно едно махване на крила на пеперуда да доведе до възникването на мощно торнадо", разсъждава красавицата, която намира време да практикува и йога.   Освен това обожава да рисува и да пренася всяко чувство под формата на цвят върху платното. Обича ездата - от година и половина вече язди както в тръс, така и в галоп.

Новото ѝ хоби е състезателна фехтовка.  
                                                               
"I'm No Good" - Amy Winehouse (Cover by Jo Anne):

https://youtu.be/b8zUDGeevg8

"Wicked Game" - Chris Isaak (Cover by Jo Anne):

https://youtu.be/uGtbtX7OD2Y

Снимка: Личен архив1066
100%
 

Май ´21


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31