Въпреки любовта, или за обичането чрез музика


Въпреки любовта, или за обичането чрез музика

3274

Първият роман на Петко Славов "Въпреки любовта" (корицата на снимката) излезе в каталога на "Жанет-45".

Книгата е камерна история за търсенето на пътя към другия. Търсене, което следва ритъма на съвременния свят, минава през изпитанията и самотата на емигрантския живот, доближава се до смъртта. Роман за взаимността, за любовта и болките, за обичането чрез музика.

Петко Славов е композитор, китарист и професионален мечтател. Роден е в Казанлък, града на Петко Стайнов и Чудомир. Израства до фабриката за музикални инструменти "Кремона". Поради тези обстоятелства му е трудно да реши дали повече обича да свири, или да пише. Обича да се усамотява и да наблюдава хората.

Странства като музикант по нощните клубове и барове на Норвегия, Швеция, Дания, Латвия, Естония, Исландия.

Четиринайсет години е в бенда на шоуто на БНТ "Нощни птици".

Заедно с брат си Николай създават групата Еърбег (Airbag). Песента ѝ "Her Voice" е включена в популярния новрежки телевизионен сериал "Хотел Цезар".

Петко Славов - "глас, бас, китари, мозък и сърце в Еърбег" (Тома Марков) е full-time музикант. Самостоятелната му кариера започва със сингъла "До края на света" през 2010 година в каталога на "Монте Мюзик". Свирил е и е записвал като басист в Homeovox, с които издават успешния сингъл "Само тя" през 2002 г. Изявявал се е на живо с Остава, Loco, Koka MassJazz и Блуба Лу (Bluba Lu).

Създател е на интернет проекта – музикална платформа "Live на Червения диван" – поредица от неочаквани акустични концерти на различни места в столицата – книжарници, магазини, паркове, както и други открити и арт пространства.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички