Виж кой спечели албума на Лили Друмева Drumul


Виж кой спечели албума на Лили Друмева Drumul

2671

Поредното издание на любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" завърши.

Предложението и този път беше ЛИЧНО от Лили Друмева - фронтдама на купонджиите Лили Ъф Дъ Уест (Lilly Of The West). Двама от вас получиха уникалния шанс да се сдобият с ОРИГИНАЛЕН екземпляр от актуалния индивидуален албум на Лили "Drumul"("Пътят"). Имената на късметлиите бяха изтеглени на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

Как се нарича дебютният солов албум на Лили Друмева?

Вярното е: "Strong Machine".

Честито на Димитър Вълев и Ласка Христова.

"Drumul" съдържа 16 песни на 12 езика – румънски, сръбски, хърватски, словенски, словашки, руски, немски, френски, испански, английски, иврит и български. Сред тях е и една от новите авторски композиции на Лили "Щом съм с теб". В нея участват блуграс музиканти от словашката група Candyfloss. Специални гости са словашкият мандолинист Михал Барок и чешкият цигулар Пепа Малина. Акустичните китари са изсвирени от Красимир Първанов (ТОЧКА БГ) и Лили Друмева. Стамен Янев е отговорен за прекрасния щрайх и аранжиментите в албума. Записите са реализирани в неговото студио през февруари и март 2019 година.

Междувременно Лили продължава работата по следващия си проект, който се очаква в края на 2021 година. Колекцията се състои изцяло от нейни авторски песни, както и няколко композиции на чуждестранни автори-изпълнители от Румъния и други страни. Освен по индивидуалния си диск, заедно с Lilly Оf Тhe West певицата довършва следващия албум на формацията. Той ще бъде дванадесети по ред в кариерата на кънтри музикантите. Наречена "Swings Аnd Нeartaches – Volume 2", новата колекция е продължение на "Swings Аnd Нeartaches". Очакваме премиерата ѝ през март.

Лили Друмева-О’Райли е певица, автор на песни, създател и фронтдама на единствената българска кънтри/айриш група Lilly Оf Тhe West. Тя е продуцент и издател на десет студийни албума, организатор на европейски турнета, концерти и фестивали. Формацията има престижни награди от конкурси в Холандия, Франция и САЩ. Повече от 20 години Лили е пионер и двигател в развитието на кънтри и блуграс музиката на Балканите. Нейна мисия е да популяризира качествена и стойностна музика, автентични и малко познати жанрове (кънтри, блуграс, суинг, рокабили), които допринасят за културното разнообразие в България. Специализирала е кънтри и блуграс в САЩ по програма "Фулбрайт". Член е на борда на Европейската и Световна кънтри и блуграс асоциация, където представя Източна Европа.

Лили Друмева е и музикален журналист, чиято кариера преминава през Би Би Cи, Ретро Радио, Радио София, Хоризонт, Би Би Tи и Бинар. Певицата е автор на множество публикации в специализирани музикални издания като Bluegrass Europe и Country Music International. Автор е на книгата "Настроение с Лили – музика в 50 теми", която разглежда жанровете кънтри, блуграс, блус, суинг, рок-ен-рол и др.

Лили Друмева е организатор на международния фестивал за изпята поезия Sofia Singer Songwriter FestТазгодишното издание на събитието е посветено на Боб Дилън.

"Спечели с MySound.bg" ще продължи.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички