Най-красива на света


Най-красива на света

2543

"Най-красива на света" се нарича най-новата песен на Искрен Пецов, която той посвети на България.

Проектът е реализиран с подкрепата на национален фонд "Култура". В екипа участват Искрен Пецов - автор на музиката, текста и аранжимента, Андрей Хадживасилев - автор на сценария и режисьор на видеото и операторът Божидар Симеонов. Песента засяга чувствата, които ни обземат, когато сме близо до нашата природа. Реализацията на видеото отнема 9 месеца. Кадрите обхващат четирите сезона у нас - от разцъфналите цветове на розите, до заскрежените върхове на планините. Заснети са много от родните забележителности, включително от дрон, като се залага на по-непознати места. Патриотизмът, родолюбието и националната гордост са залегнали в текста, музиката и клипа.

"Досега пеех за момичета. Изведнъж почувствах нужда, виждайки едни красиви места, да изпея песен за моята родина, за нашата татковина. Започнах да мисля текста и музиката в  морето, докато карах кайтсърф. На човек в даден момент му идва да направи нещо такова", посочи Пецов пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че прави реге, поп и диско музика, но имал нужда от такъв вид изливане на душата си. "Почувствах го. Всеки трябва да се остави на това, което усеща. Усетих го и затова го направих. Опитахме се да снимаме пролетни цветове, след това - лятото, от пещери и върхове, накрая завършихме със зимни снимки на Витоша. Опитахме да хванем и четирите сезона", разказа още певецът в студиото на "България сутрин".

Той е кандидат-депутат от листите на ВМРО. По думите му не е странно актьорите да стават певци, а певците да влизат в политиката. "25 години вече ръководя Латинопартизани, ето ги лидерските качества. Не трябва да се търси сензация. Защо не музиканти, певци, художници и актьори да имат ясна представа какво се случва с политическия живот. Мечтите ни са да заздравим средната класа и да живеем като средния европеец. Включвайки се в листите на ВМРО, с приятна изненада разбрах, че точно в частта на културните дейци, те имат страхотна идея да въведат квота за българска музика в медиите. Ето един страхотен повод да подкрепям точно това", обясни Искрен Пецов.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички