Мирослава Кацарова Като в картина на Шагал


Мирослава Кацарова Като в картина на Шагал

2730

Мирослава Кацарова ще представи авторския си музикален спектакъл "Като в картина на Шагал" в изложбената зала "2019" към Градска художествена галерия – Пловдив от 19.00 ч. на 25 март.
 
Поредицата концертни програми на забележителната певица обичайно включват голям диапазон от музика на различни езици, но в най-новия си проект "Като в картина на Шагал" тя селектира основно песни на български.

За събитието ще бъде изградена специална сцена. Към музиката отново ще има специфичен подход, подобно на другите тематични програми на Мира Кацарова. Този път той изпъква в срещата между джаз триото и струнния квартет. Мирослав Турийски (пиано/аранжименти), Веселин Веселинов-Еко (бас, автор на песни) и Младен Димитров (барабани) ще партнират на Мира Кацарова, а към тях ще се присъединят и Ивелина Христова (цигулка), Диляна Давидова (цигулка), Мария Венкова (виола), Антоанина Юрганджиева (виолончело).

"Като в картина на Шагал" е заглавието на песен, композирана от Румен Тосков-Рупето през 2000 година за дебютния албум на Мира Кацарова "Бяло в бяло". За него той създава десет песни в джаз стилистика. Автор на всички текстове е Мира. През следващите години джаз певицата пише значителна част от текстовете на своите песни.  

В събитието ще бъдат включени и някои парчета от "Бяло в бяло", нови аранжименти на "Парфюми" и "Летни улици", както и нови песни, сред които "Боса нова в градината". Една от малкото неавторски песни в програмата е бразилската класика "Водите на март" на Антонио Карлос Жобим, която Мирослава ще изпълни на български език с превода на Зорница Христова.

Характерно за Мира Кацарова е, че музиката винаги е съпроводена от разказ, а историите на песните всъщност позволяват да се надникне зад много по-широк контекст, пълен с интересни музикантски факти и творчески мотивации.

Билети за събитието може да намерите в мрежите на Eventim, както и онлайн на Eventim.bg.

Медийни партньори на събитието са Jazz Fm и Katra FM.

"Като в картина на Шагал" се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на културата.

Изложбената зала "2019" е на улица "Гладстон" № 32.

Мира в Инстаграм

Снимка: Диляна Флорентин

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички