Грънджът се завръща в сингъла Mist на Krekhaus


Грънджът се завръща в сингъла Mist на Krekhaus

2312

"Mist" е водещият сингъл към дългосвирещия дебютен албум на българската група Krekhaus.

Песента е деветдесетарски гръндж звук, различен от това, което сме чували от бандата досега. Музикантите работят върху два от другите видеоклипове. "Албумът се заиграва с редица стилове - блус, фънк, психеделичен рок, пост-пънк, има дори EDM в края", казва Явор Недев, китарист на групата. Дискът се нарича "Gutenachtstrasse" (буквално улица "Лека нощ") и е подкрепен от националния фонд "Култура".

Макар и млада група, Krekhaus вече има участия в някои от най-мащабните фестивали в страната. Както MySound.bg писа, това са Hills Оf Rock, "БНР Парк Фест" и "Капана Фест". Съставът е в афиша на Wrong Fest 2021. Парчетата на квартета печелят фенове и сред други музиканти като Венци Мицов от Хиподил: "Не съм тъжен, а по-скоро – доста оптимистично настроен, защото чух Krekhaus и от това, което чух, в крайна сметка с радост установявам, че българската сцена вече е надживяла комплекса си, че е в периферията на Европа, да не кажа дори в периферията на Източна Европа". (Венци Мицов, Offnews)

Записите продължават цяла година, забавени заради кризата, а идеята за албума присъства от много по-рано. "Успяхме да издадем това, което вече четири години преминава през изпитанията на нервите ни, на въображението ни и най-важното – на кефа на публиката".

Клипът на "Mist" е издържан в черно-бяло, разказва чиста история за другарството и за града след залез слънце. "Направи го един от най-верните ни сподвижници от самото начало, приятел и вярна публика", пояснява барабанистът Матей Христосков.

"Какво представлява албумът? С две думи – изследване на съвременното чувство за отчуждение, преразказано и илюстрирано чрез езика на една тъмна градска улица", добавя Явор Недев.

Сингъла "Mist" може да чуете тук: https://www.youtube.com/watch?v=4Hg1upMUIo0

Снимка: Пламен Георгиев

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички