Почина рапърът DMX


Почина рапърът DMX

2172

Рапърът и актьор DMX почина на 50-годишна възраст, пет дни след като получи инфаркт, предаде Би Би Си.

Изпълнителят, който беше сред най-ярките американски звезди на хип-хопа от края на 90-те години и началото на 21 век, беше поставен на животоподдържащи системи и е издъхнал на 9 април, заобиколен от близките си.

В изявление семейството му казва, че той е бил "воин, който се е борил до самия край", а "музиката на Ърл вдъхнови безброй фенове по целия свят и емблематичното му наследство ще продължи да живее вечно".

Припомняме, че рапърът беше откаран в сериозно състояние в болница "Уайт Плейнс" след "катастрофален сърдечен удар", по определението на близките му, причинен от предполагаема свръхдоза наркотици. Покойният имаше предистория със злоупотреба с упойващи вещества. Преди време артистът с истинско име Ърл Симънс сподели, че е бил в рехабилитационен център заради пристрастеност към дрога през 2019 г., след като излежа присъда във федерален затвор заради данъчни измами. Съд в Манхатън установи, че той е "пропуснал" да плати  $ 1,7 милион  за данъци от 2000 до 2005 г., като е прехвърлял пари между сметки на свои мениджъри и съдружници.

Ърл Симънс, известен по цял свят с псевдонима си DMX (Dark Man X), започва да рапира в началото на 90-те години и издава дебютния си албум "It's Dark Аnd Hell Is Hot" през 1998 г. Взима сценичното си име от дръм-машина, използвана в хип-хопа и други стилове. Сред най-известните му хитове са "Dogs Out", "X Gon' Give It To Ya", "Where Тhe Hood At?", "Party Up (Up In Here)". Свързваме го и с роли във филмите "Открити рани", "Ромео трябва да умре", "От люлка до гроб", "Chronicle Оf А Serial Killer", "Fast Аnd Fierce: Death Race", "Death Toll" (под режисурата на рапъра Феноменън) и други. "Проумях, че колкото повече влагам от себе си, толкова по-голямо удовлетворение ще получа. Ако успея да се представя добре, без да полагам някакви старания, представете си какво ще постигна, ако дам всичко от себе си", коментира артистът за актьорската си кариера и конкретно за своята роля в "От люлка до гроб".

Ърл Симънс е номиниран три пъти за  "Грами", продал е 23 млн. копия от записите си. Общо 5 негови албума са били № 1 едно в класацията Billboard 200. Последният му студиен диск е "Redemption Оf Тhe Beast" (2015).

Градският звяр направи кариера от мръсния звук и ръмженето и до последно не предаде фронта. Звученето му е електрически заряд, минаващ през хардкор рап ритми. Нарочен за наследник на великия ТуПак, DMX е сред редките случаи на единство между реалността и хип-хоп персонажа.

Къде се крие вдъхновението за колоса на черните ритми? "В истинския живот. Обичам музиката, човече. Просто адски много я обичам и затова винаги ще продължавам да пиша, независимо дали ще я давам на света. Ако го правех само заради хляба, щях да се откажа преди много време. Трябваха ми 13 години само да подпиша договор! И ако го правех заради парите, щях да драсна. Никога не съм го правил за кинти. Правех го, защото бях горе-долу най-добрият. Непрекъснато по радиото, нали – просто най-добрият. Точка.", сподели рапърът след премиерата на "Grand Champ" - неговият пети последователен албум, влязъл директно на първо място в чарта.

DMX има 9 жени и е баща на 15 деца. Както MySound.bg писа, корифеят на гангста рапа беше нееднократно арестуван за жестокост към животните, безразсъдно шофиране, притежание на наркотици и огнестрелни оръжия, нарушаване на условията на пробация и измами.

Първият и единствен концерт на хип-хопъра от Ню Йорк у нас се състоя през 2014 година.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички