Поглед зад рамото ми от Константин Джамбазов


Поглед зад рамото ми от Константин Джамбазов

2447

Музикантът Константин Джамбазов подготви за представяне в "Картини от една изложба" своя дванадесети студиен албум "Поглед зад рамото ми", съобщи Сергей Шишов, традиционен водещ на меломанското предаване.

Косьо, както му казваме, е ярка фигура на българската рок сцена – рок китарист, композитор и мултиинструменталист, свирил в редица рок групи: Хадес, Одесос, Тотал, Джекил Хайд, Аметист, Алиби Бенд, Фобос, Върчуъл. Той работи също така и като студиен музикант с поредица български изпълнители, сред които пианиста-композитор и диригента Нелко Коларов, чийто албум представяхме преди време, знаем го Константин и като соло певец и китарист по време на концерта на Николо Коцев със Симфоничния оркестър на БНР с диригент Емил Табаков.

Ето как Константин Джамбазов ни въвежда в най-новия си проект: "В албума "Поглед зад рамото ми" ще чуете мои песни от 1997 г. досега, които не бях включил в предишните си издания поради това, че бяха останали тогава без текст. Сега те са събрани в един прогресив рок албум, с концепция, която се оформи от тематиката в текстовете на Георги Венин. През 2013 г. помолих Жоро да съдейства, пратих му демо материала и той написа лириката за почти всички песни. Така се създаде и концепцията на албума, в която преобладава философският аспект на темите за вселената и любовта, за човешката съдба, ето например какво ще откриете в песента "Исихаст":

Отгласи от мълчание,
от спомени,
отгласи от равновесие
сме ние:
само отражения –
изгубени в тъмата –
на Божия план,
очакващи Ноевия Ковчег.

А ето редове и от "Творение на ума":

Страхът и злобата, ненаситността и суетата –
Те ли са правилата на жестоката игра?
Могат ли любовта и радостта да заменят мрачната реалност?
Това творение на ума ли е?

В музикален план се получи доста своеобразна смесица на прогресив рока с елементи от хард рока, прогресив метъла, но и с фънк и поп музиката, в която може да доловите моите предпочитания към изпълненията на Kansas, Yes, Foreigner, Queen, Styx, Extreme, Symphony X и Dream Theater", завършва Константин Джамбазов.
 
Албума "Поглед зад рамото ми" ще чуем в предаването "Картини от една изложба®" на програма "Хоризонт" по БНР в събота, 17 април, след новините от 21.00 ч., и това ще бъде неговата радиопремиера.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички