Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Време за любов под Червена луна

23.04.2021   MySound.bg
Kris Gran в кадър
Kris Gran подарява любов, опакована в песен, с нoвата си балада "Червена луна".

Тя излезе като видеосингъл, чиято премиера се състоя в официалния YouTube канал на един от най-лиричните млади гласове в България. Той отново стои зад музиката и текста на собственото си творчество. За пръв път обаче изгражда солидна група около себе си, която се включва не само в записите, но и в аранжимента, и в клипа на "Червена луна". По песента Kris Gran работи с китариста Христо Нейчев и басиста Емилио Мархолев (син на китариста Георги Мархолев). Крайният резултат е неочакван – в началото лирична и нежна, в кулминацията си мелодията придобива завършен рок-ен-рол вид с доста по-твърд звук и забележителни китари. Kлавишните са записани от Николай Костадинов, а с беквокали се включва Миглена Русева от трио Тринити. Тя е неотменна част от концертите на Орлин Горанов, Акага и Михаела Филева.

Записите са осъществени в SingSongStudio при Димитър Атанасов. Миксът е дело на Димитър Ганчев "Майт", а мастерингът – на Юлиан Янев. Режисьор на видеоприказката е Иван Бъчваров, с когото Kris Gran вече скрепи траен тандем. Този път зад камерата застава Виктор Добрев. Уникалните снимки от дрон са на Марин Кафеджийски.
 
В сюжета на неочакваната първа среща и любов от пръв поглед се впускат Зорница Вълкова и Иван Карастоянов... и един пуст път. Те метафорично пресъздават реалната първата среща на Kris Gran с неговата любима в живота. "Заглавието е единственото буквално нещо в целия проект. Когато любовта "удари" мен, луната наистина беше червена над спокойното море", лаконично разкрива част от личния си живот потайният музикант.

Клипът е сниман в продължение на две седмици като към бандата се присъединява и барабанистът Иван Ценов. Гримьорката Калина Каравасилева пък получава необичайна задача - да сложи грим на китарата на Kris, която неочаквано среща твърдия асфалт по време на снимки.

Проектът е реализиран с подкрепата на националния фонд "Култура".


1512
100%
 

Септември ´21


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930