Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Италианският рапър Giotto ремиксира наш хит

28.04.2021   MySound.bg
Димитрия Николова- Dimi
Отровната 2020 година се оказа суперуспешна за младата ни изпълнителка Димитрия Николова- Dimi.

Както MySound.bg вече писа, седемнайсетгодишната българка, която медиите сравниха с Camila Cabello, успя да възпламени горещите месеци с песента "Още нещо".

Сингълът излезе, след като Dimi спечели специалния приз на "Арт Мюзик Фестивал" от международния форум за младежко медийно изкуство "Арлекин". Наградата беше връчена  от интернационално жури, в състава на което бяха Антонио Вандони- музикален директор на радио "Италия", доцент Дарияна Куманова - също като представител на Италия; Лина Гьорчева - Македония и доц. Етиен Леви от българска страна. Освен конкурсния успех "Арлекин" донесе на нашето момиче интересно запознанство с младата звезда от Италия Джото Босколо, който пък отвюва наградата на критиката.

Няколко месеца по-късно по идея на Дарияна Куманова, която от години живее и работи в Милано и чийто ученик е Босколо, започва работа по съвместен проект между тийнлюбимците на България и Италия - Dimi и Giotto. "Помислих си какво би станало, ако от конкуренти двамата се превърнат в партньори - разказва доцент Куманова - и придадат нов поглед на наложения хит "Още нещо". Песента е в стила на регетона, затова според мен би се харесала на темпераментна публика, каквато имаме и в България, и в Италия".

Dimi не е непозната за италианската публика и меломаните в Страната на ботуша. Младата българка беше поканена за участие в младежката част на авторитетния конкурс "Санремо". По време на затворения кастинг тя дори проведе срещи за участие в тийнсериал на Netflix. Засега обаче актьорските планове отстъпват пред желанието първо да завърши с отличие езиковата гимназия в родния Пловдив, а после да поеме по творческия си път.

Giotto е от изгряващите рап звезди на Италия. Занимава се с музика още от четиригодишен. На 8  започва да пише поезия, а вече като тийнейджър римите му зазвучават в ритъма на рапа. Става  става популярен с песента си "Пълнолуние", която бързо набира слушания в Spotify. За нея изпълнителят споделя, че е създадена в труден момент: "Дядо ми беше в болницата, приятелите ми бяха далеч и се чувствах сам и безпомощен… Една вечер погледнах към небето и видях прекрасна луна. Приличаше на усмивка, която сякаш се опитваше да ми каже да не се оставам на тъмните ми мисли". За работата си с Dimi италианецът разказва: "Толкова съм развълнуван, че ще работя с певица като нея. Срещнахме се на фестивала "Арлекин" и оттогава сме в постоянна виртуална връзка. Следя я с интерес и много се радвам на успехите ѝ. Нямам търпение да излезе общото ни парче".

Българо-италиански екип работи по двуезичния ремикс, който се очаква паралелно в Италия и България през май.


1286
100%
 

Септември ´21


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930