Гласувайте в класацията Евровизия Топ 50


Гласувайте в класацията Евровизия Топ 50

3370

Кои са най-големите хитове в 65-годишната история на конкурса "Евровизия"?

Кои са любимите песни на милиони европейци и кои са фаворитите на българската публика?

Това ще стане ясно в специалната класация "Евровизия Топ 50", в която може да се гласува през сайта на Българското национално радио до 14 май.

В навечерието на тазгодишното издание на конкурса "Евровизия" и по повод годишнината от създаването му, домакините от Нидерландското радио и телевизия (NPO) стартираха чарта "Евровизия Топ 50", който да определи най-големите хитове за цялата история на песенната надпревара.

"Мисията на "Евровизия" е да свързва посредством музиката хората в Европа, а и по света. Този проект въплъщава точно това - казва Стайн Рулофс от NPO и допълва -  Конкурсът става на 65 години и решихме, че е добра идея да погледнем назад към всички тези песни. Тогава се запитахме коя ли е най-добрата песен от "Евровизия" според публиката? Много интересно е да видим как се позиционират българските песни в международната класация и в националните класации на другите страни, участващи в проекта. Бихме искали да разберем и коя според българите е най-добрата песен, участвала някога в "Евровизия".

На специално създадената платформа всеки може да гласува за любимите си песни от досегашните издания на "Евровизия", включително и за песните от собствената си страна.

Българите ще могат да дадат своя вот и за 12-те песни, с които страната ни е участвала в конкурса "Евровизия" през годините. Всеки може да даде своя глас за най-малко 3 и най-много 15 песни.

Резултатите ще станат известни преди тазгодишното издание на конкурса в Ротердам. Ще бъдат обявени класиранията в две категории: хитовете, които печелят сбора от гласовете на всички европейци, и хитовете, избрани с гласовете на всяка една от участващите над 15 държави отделно.

У нас Българското национално радио и Българската национална телевизия ще се включат в класацията "Евровизия Топ 50", за да припомнят най-доброто от изминалите години на песенния конкурс.

Гласувайте в "Евровизия Топ 50" ТУК

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички