Картини от България 5 на студенти и преподаватели от НБУ


Картини от България 5 на студенти и преподаватели от НБУ

3015

В навечерието на нашия национален празник 24 май, Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност, тази година решихме в "Картини от една изложба" да дадем възможност за изява на представители на младото поколение на България, казва традиционният водещ на меломанското предаване Сергей Шишов.

И така, петнадесет студенти от специалност "Компютърно музициране" на Нов български университет с преподаватели проф. д-р Симо Лазаров и доц. д-р Росица Бечева се наемат да пресъздадат с изразните средства на електрониката за пети пореден път красивите моменти и преживяванията си при съвместните им обиколки из България, правейки концерти и създавайки неповторимата атмосфера на творческия си устрем.

В албума "Картини от България 5" откриваме тяхното желание за съзидание и надежда. Многообразието на живота предлага разностилни композиции, носещи специфичната звукова среда, и това са композиции, обединени от темата за България. Всеки един от младите музиканти по своему чувства това привличане към природата и чувството си за принадлежност към историята, към хората. Всеки от тях по свой начин изразява това отношение.

Използвайки различни тембрални и стилови средства, изразяващи личното им отношение и пречупена през призмата на динамичния живот, музиката ни въвежда във вселената на фантазията, в мисловните усещания на всеки от творците и отразява душевните пориви на младите творци.

Премиерата на "Картини от България 5" ще се състои в предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба®" на програма "Хоризонт" по БНР в събота, 22 май, след новините от 21.00 ч.

Същевременно това ще бъде заключителната част от ХIX Международен форум-фестивал "Вселената на компютърната музика".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички