Димитър Аргиров отново на фронта на Епизод


Димитър Аргиров отново на фронта на Епизод

2848

Народният певец Димитър Аргиров се завръща към рок-амплоато си на сцена, заедно с култовата група Епизод.

Той ще замести за няколко концерта настоящия фронтмен на бандата Емил Чендов, който се бе оттеглил временно поради здравословни причини. Това върна Димитър Аргиров към годините 1987-1990, когато самият той беше вокалист на Епизод. Както MySound.bg вече писа, дълго време той живее в Италия и този период бележи раздялата му с групата. Сега обаче музикантите се завръщат на сцената, за да изпълнят отново незабравими песни от техния репертоар. Оказа се, че феновете на са забравили песните и посрещнат с възторг появата на Димитър в Епизод.

Групата организира голям концерт в столичния клуб City Stage на 5 юни. Той ще бъде разделен на две части – "Инквизиция" и "Възраждане". Първата част Аргиров, известен и като Дими Аргус (Dimi Argus), ще изпълни повечето песни от "мрачния" период на състава с присъствие на сцената на палачи и средновековни атрибути.

Паралелно с това Димитър не спира да работи и върху своите фолклорни проекти. Той подготвя нови народни песни за четвъртия му албум, озаглавен "Леле, шо е убава". С народната певица Соня Чакърова, с която имат много дуети, са готови и със съвместния си албум "Душа гори, песен пее". Поради пандемията издаването беше отложено за тази година. И в двата проекта артистът  експериментира, като създава аранжименти, смесвайки характерни мотиви от различни фолклорни области. Продължава и с интерпретирането на български народни песни с рок и метъл звучене. Официален сайт: http://www.dargirov.com
Фейсбук фен страница: https://www.facebook.com/Dimitar.Argirov.Official

You Tube Димитър Аргиров: https://www.youtube.com/channel/UCEro0Zn6m3gVNsXtffn6HfA/videos

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички