Първото издание на Sofia Live Festival приключи успешно


Първото издание на Sofia Live Festival приключи успешно

3567

Най-новият летен фестивал на София, Sofia Live Festival, приключи през уикенда с безброй усмихнати хора, незабравими емоции и много настроение след 11 концерта и три дни.

Въпреки всички предизвикателства на времето и препятствия, с които организаторите на събитието се сблъскаха в последните дни преди старта на 18 юни, можем смело да заявим, че първото издание на фестивала беше успешно. Това стана факт благодарение на неуморната работа на целия екип, но и благодарение на всички вас, истинските фенове, които станахте част от най-новото градско събитие. Двете вечери в Sofia Live Club и последната на Колодрума бяха вълнуващи, емоционални и даващи надежда за  добър рестарт на музикалния и културен живот в столицата.

В първата вечер на сцената в Sofia Live Club се качиха Мила Роберт, Druga Planeta, Стругаре и Жлъч, Григовор, Гена.

Les Аnimaux Sauvages, ПиstамашiNa и Анимационерите белязаха съботната вечер с качествена алтернативна музика и силно емоционални изпълнения, които някои от феновете нарекоха "Сбъднахте една мечта". Истинска наслада за ценителите на класното ъндърграунд звучене.

Кулминацията беше в неделя, когато слънцето взе превес и всички предпоставки за истински фестивален дух бяха налице, а ние не се поколебахме да го създадем. Под открито небе на Колодрума в Борисовата градина, първи на сцената се представи младата банда hug or handshake, която със страхотен заряд и безкомпромисно звучене изсвири дебютния си албум за първи път на живо. След тях огненото момиче Керана и нейните космонавти разгорещиха още повече емоциите на публиката.

Когато дойде ред на емблематичните и много обичани Phuture Shock, събрали се след повече от 10 годишна пауза специално за Sofia Live Festival, доза позитивност и слънчева енергия, в комбинация с грууви ритъм завладяха мигновено феновете. Все още екзалтирани от изпълнението на Phuture Shock, публиката посрещна хедлайнърите на вечерта Hayes & Y (на снимката). Те взривиха публиката и закриха подобаващо първото издание на Sofia Live Festival - най-новият фестивал за градска култура и музика в София.

Уморени, но безкрайно щастливи и изпълнени с надежда, гледаме напред и вече мислим за Sofia Live Festival 2022.

Снимка: Павел Коев

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички