Цял фестивал потапя България в пъстрия свят на регето


Цял фестивал потапя България в пъстрия свят на регето

2922

През лятото свободата и високопозитивните вибрации като че ли най-пълнокръвно дишат в ритъма на регето.

Известно още и като ямайски блус, то се миксна с почти всички стилове - от вехтия рок до супермодерната електроника. И превзе с елегантен щурм огромна територия от музикалната карта на света. И като пулсация, и с послания, дърпайки с магнита на своя ритъм от електората на всички останали стилове. Особено в последните две декади, наследството на Боб "Светиня Му" Марли стъпи на гигантски фестивални сцени по целия свят. А тази година - и у нас. С името UpTown Reggae насред столицата -  на новооткритата сцена "Арена София" - колодрум "Сердика" в Борисовата градина на 26 юни, събота.

Зад интригуващото събитие стои екипът на UpTown и амбициозната концепция, която има за цел да подкрепя и развива музикалната култура и сцена в България чрез организирането на поредица от тематични музикални и сценични представления. Пъстрият свят на регето е темата през 2021 година.   

Хитовите италианци Mellow Mood ще са хедлайнъри на фиестата. Най-успешната реге банда от Ботуша идва в България за първи път в пълен състав, за да потопи музикалните фенове в своя интригуващ свят. Жънещите успехи из цяла Европа музиканти обещават публиката уникална смес от автентичния звук и най-новите тенденции в ямайската музика. Имащи зад гърба си хиляди последователи, европейско признание и участия на фестивали от ранга на Rototom Sunsplash и Sziget, италианците ще забият в София заедно с родните Wickeda, Мерудия, Jahmmi и младата формация People Оf Maha, която ще се представи в специалната рубрика за таланти UP Talent.

Мегадобра новина за неизброимите почитатели на Уикеда е риюниънът на тази така обичана наша банда. Ска-пънк веселяците отново са заедно след принудителна тригодишна почивка. Меломаните знаят, че зевзеците отдавна си отвоюваха място сред строителите на съвременна (музикална) България. Което никой не може да им отнеме. Защото брани границата ѝ с оръжията на хитовете "Обичам", "Мари-анна", "Няма да се дам", "Уиски с фъстъци", "Осъзнай се класово", "Сканархия", "Иван", "Спомени", "Ернесто Че Гевара", "Затова, защото", "Сватбъ", "Пинокио" и, разбира се, "А ние двамата с Боби пием кафе". Уик-уик-уик- Уикеда обаче отново са на линия, при това ще представят и две чисто нови парчета. MySound.bg научи от китариста  Росен Григоров, че едното от тях носи името "Лоша жена", другото - "Излизаме", е социално ангажирано и е вдъхновено от отслабване на мерките след локдауна. Песните все още не са записани, но очакваме студийния им вариант като сингли. Преди това обаче Уикеда ще смачкат на живо в афиша на UpTown Reggae Fest.

Целият този оазис в парка на Борисовата градина, "Арена София", столичния колодрум в Борисовата градина, ще бъде допълнен с разнообразие от барове и слънчево настроение,  а рано отворените врати за събитието предоставят невероятна възможност за чудесно прекарване в компанията на близки и приятели под звуците на любима музика на открито. Регето като стил, макар да се възприема от широката публика точно като музика за отпускане и безметежност, всъщност е доста социална музика и с много силно, дори ако щете, политическо послание. Да вземем например Боб Марли - човекът, който наля масло в огъня на реге страстите и даде на стила международна известност, прекрои го съобразно световните стандарти и вкара маса свои хитове в най-престижните класации. Така че точно в тези черни ритми има изразителни и недвусмислени послания, които са вечни и се съотнасят както към днешния ден, но и към бъдещето. А подир загрявката - от 16.00 ч., следват Уикеда, Mellow Mood, Jahmmi, Мерудия и People Оf Maha с позивните "Мир, Любов, Единство, Респект",  вдъхновени от Робърт Наста "Слава тебе" Марли. Йе! Reggaelight Your Mind.

Билети - в Eventim и партньорскта им мрежа на цени от:

35 лв. (Standart)
45 лв. (Door) - в деня на събитието

Поръчайте Вашия билет тук >>http://bit.ly/UpTownFestSofia

Линк към  събитието >>https://www.facebook.com/events/751460728825909

Уебсайт >>http://uptownfest.bg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички