Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Памет за незабравимия Димо


Памет за незабравимия Димо

3251

В два поредни дни - София (24 юни) и Пловдив (25 юни), ще се състоят концерти на група П.И.Ф., посветени на Димо Стоянов.

Събитията ще бъдат запомнени от феновете на бандата с неповторимата емоция, вдъхновена от музиката, която ни извежда отвъд границите на реалността и ни напомня, че всички сме част от нещо по-голямо, което ни свързва и ни прави по-добри. Димо от П.И.Ф. отиде при звездите, не можем да го видим, да се доближим до него, да го докоснем... Но можем да усетим присъствието му в музиката.

"Приказката" на П.И.Ф. ще бъде разказана заедно с момчетата от бандата и певците Ерсин Мустафов (Jeremy?), Свилен Ноев (Остава), Графа и Дичо. В сърцето на столицата  ("Арена София" – Колодрума в Борисовата градина) на 24 юни и на Младежкия хълм в Пловдив на 25 юни ще станем част от неповторими събития, в които група П.И.Ф. влага цялото си сърце и душа в памет на своя фронтмен Димо Стоянов.

П.И.Ф. е създадена през 1992 г. от Димо Стоянов и Иван Велков (най-вдясно на снимката) във Варна и точно там в средата на юни се състоя първият концерт от поредицата "Приказката П.И.Ф", за което MySound.bg вече писа. Последва гиг в Бургас с участието на Прея, Дичо, Ерсин и Свилен. Музикалните събития се превърнаха в буря от чувства – редуваха се веселите и тъжните моменти, точно както в живота, но в последна сметка преживяването беше страхотно и неповторимо.

За П.И.Ф. е ясно, че Димо не може да има "заместник" и когато решават да посветят "Приказката П.И.Ф." на него, канят приятели, които изпълняват песните им. Първоначално дори изпитват притеснение от факта, че някой друг ще излезе на сцената с тях на мястото на Димо. Вокалистите обаче дават всичко от себе си, изпълненията им са заредени с чувство и емоции, точно така, както би искал Димо... Защото всичко е заради Димо.

Концертите са направени точно както заслужават да бъдат организирани подобни музикални събития – на големи сцени, с отлични звук и осветление, с мултимедия, която допълва емоцията и ни припомня моментите на Димо и П.И.Ф., които искаме да запазим дълбоко в сърцето си.

На 24 юни в София и на 25 юни в Пловдив музиката на П.И.Ф. заедно със Свилен, Графа, Ерсин и Дичо ще ни направят част от емоционалното музикално преживяване. Идеята на групата и организаторите от "Монте Мюзик" е с генерираните приходи от концертите да се подпомогне семейството на Димо, което загуби своята опора, баща и любим.

Билети - в мрежата на Eventim, ще се продават и на местата на провеждане на концертите.

Снимка: Ивайло Пеев/БНР Бургас

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички