Lost Humanity на Daniel Eliseev в Картини от една изложба


Lost Humanity на Daniel Eliseev в Картини от една изложба

2728

В "Картини от една изложба" отново ще дадем гласност на български творци, и това са Daniel Eliseev Project (DEP), в чиято основа е музикантът Даниел Елисеев, китарист и мултиинструменталист. Той е автор на музиката, аранжиментите и също така влиза и в ролята на продуцент, припомня традиционният водещ на предаването Сергей Шишов.
 
Началото на проекта е през 2017 година, когато Даниел започва да търси съмишленици, с които да реализира авторските си музикални търсения. Успява да обедини ядро от изявени български музиканти, с които да издаде авторската си музика в албум. Така на 8 ноември 2018 г. се появява дебютният албум "Night Shadow" ("Нощна сянка") на формацията DEP, който успява да влезе в класацията за 2018 година на един от най-влиятелните сайтове за прогресив рок в света – progarchives.com.

Паралелно с работата към първия албум Даниел започва да композира и аранжира идеи за инструментални композиции, като замисълът е да се създаде група, която да запише тези инструментални парчета и също така да ги изпълнява на живо. В хода на работата успява да се свърже с музиканти от различни краища на света, с които  започва дистанционно да записва 8 композиции. Така в записите се включват 9 музиканти от пет различни страни, ето кои са:

България - Даниел Елисеев - китари, клавишни; Анатоли Пеев - ударни; Венци Павлов – бас китара;
Италия - Антонио Д'Аамато – бас китара; Марко Мароко - бас китара; Мануел Трабуко – саксофон;
Канада - Джордан МакКуин – ударни инструменти;
Аржентина - Хуан Игнасио Варела - саксофон (член е на легендарната аржентинска прогресив рок група Bubu);
Испания - Пепе Родригес – перкусии.

Така около две години и половина след дебюта на "Night Shadow", на 26.05.2021 излиза албумът "Lost Humanity" ("Изгубено човечество"). Той може да се определи като пътешествие из пресичащите се вселени на прогресив рока, фюжъна, джаз рока, ню ейджа, психеделик рока и нещо, което Даниел Елисеев нарича "прогресив рок ембиънт". Тематичната нишка, която минава през осемте композиции в този албум, е търсенето на изконната човечност и на някои важни, но постоянно изплъзващи ни се истини за нас като човешки същества.

"Lost Humanity" ще бъде представен в предаването "Картини от една изложба®" на програма "Хоризонт" по БНР в събота, 26 юни, след новините от 21.00 ч.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички