Песента на ветровете за трети път


Песента на ветровете за трети път

2815

Стартирал през 2019 година, мултимедийният спектакъл "Песента на ветровете" по идея и музика на композитора Петър Дундаков става носител още с първото си издание на наградата на Столична община за ярки постижения в областта на музиката 2019 г., а изданието през април 2021 г. утвърди концерта като широкообхватна платформа, която обединява различни музикални стилове и картина в едно.

"Песента на ветровете"- първият изцяло авторски спектакъл на Петър Дундаков, ще огласи отново театър "Азарян" от 19.00 ч. на 1 юли, този път обединявайки не само някои от най-великолепните интерпретатори на класическа, народна и джаз музика, но и ще включи специално заснемане от екип на режисьора Виктор Божинов, нашумял с филмите "Голата истина за група Жигули" и "Възвишение". Проектът се реализира с помощта на Столична община – Столична програма "Култура" и цели популяризиране на различен поглед към изкуството.

Сред феерията от картини, дело на носителя на няколко награди от престижни чужди и родни форуми Иван Богданов (Fin Film), ще зазвучат авторските пиеси за струнен оркестър, сопрано, флюгелхорн и фонограма. Изпълнителите, които ще се включат в третото издание на концерта, отново са камерен ансамбъл Софийски солисти под диригентството на професор Пламен Джуров, познатият от джаз сцената тромпетист Росен Захариев, сопраното Гергана Димитрова (солист на Мистерия на българските гласове и Ева квартет) и сопраното Пламена Гиргинова.

Петър Дундаков, който от години работи с Мистерията на българските гласове и е създател на музиката на редица филми като "Голата истина за група Жигули" и "Възвишение", успява да вдъхне живот на спектакъл, в който съвременна класическа музика, джаз, фолклор и т.н. narrative music – театрална и филмова музика, представят различни състояния и картини. Тези на пръв поглед несъчетаеми музикални стилове се допълват и надграждат, преплитайки се в неделима цялост.

Изживяване и провокация – третото издание на "Песента на ветровете" утвърждава мултимедийния спектакъл като едно от най-оригиналните културни събития на годината, а Петър Дундаков като един от най-влиятелните и иновативни таланти на родната сцена.

Линк към събитието във Фейсбук може да откриете тук: https://www.facebook.com/events/212960260487590

Спектакълът се провежда с подкрепата на Министерството на културата. Билети се продават в Билетния център на НДК в сградата и онлайн.

Снимка: Антон Кръстев

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички