Спечели книгата Утопия Авеню


Спечели книгата Утопия Авеню

3633

Както обещахме, "Спечели с MySound.bg" продължава - този път с тазгодишната надпревара в любимата ви традиционна рубрика "Голямото лятно четене".

Предложението и този път е от нашите приятели в издателство "Сиела", в чийто каталог се появи книгата на Дейвид Мичъл "Утопия Авеню". Двама от вас получават уникалната възможност да се сдобият с луксозната творба от автора на романа, вдъхновил касовия филм "Облакът Атлас", историческата епика "Хилядите есени на Якоб де Зут" и фантастиката "Часовници от кости". Имената на късметлиите ще бъдат изтеглени на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

Как се нарича инструменталната пиеса, включена в преизданието на албума "Pearl" на Дженис Джоплин?

Крайният срок е 22.00 часа на 6 юли, вторник.

Пишете на: ivokitsov@yahoo.com

Subject: Za igrata/Utopia Avenue

Оставете GSM номер за обратна връзка.

Всеки има право да участва само веднъж.

Верния отговор - както винаги, ще ви подскаже MySound.bg!

Успех на всички!*

Дейвид Мичъл вече зададе литературния саундрак на лятото с  "Утопия Авеню"!

Хипнотизиращият роман разкрива нецензурираната история на годините на свободната любов, революциите на сърцето и бунтовете по улиците през 60-те години на миналия век. Книга за красивите мечти на младостта и цената, която човек трябва да плати по пътя към сбъдването им.

В годините, в които "Сохо" е центърът на света за десетки прохождащи банди; в които Пинк Флойд тепърва насочват космическия кораб към пулсиращото слънце, а Дейвид Боуи пее "Кикотещото се джудже", на британската сцена сякаш от нищото се появява Утопия Авеню – никому неизвестна банда, които неведомите пътища на неуспеха събират.

Магичната вокалистка Елф Холоуей, китаристът Джаспър де Зут, барабанистът Питър Грифин и басистът Дийн Мос събират парченцата от разбитите си животи, за да поемат нагоре към челните места на музикалните класации. Но от тъмните и задимени клубове на "Сохо" към триумфално турне в САЩ и залеза на славата им четиримата ще открият, че се изисква много повече от талант, за да запазиш разсъдъка си и да не изгубиш себе си на това пътешествие.

Това е една изцяло измислена история, която обаче преразказва съдбите на стотици музикални надежди, погълнати от бурните години, в които са творили. Може ли човек да промени времето, в което живее или то неизменно променя него преди факлата на революцията му да освети небето?

На страниците на тази приказка за възхода и падението читателят ще се срещне и с истински легенди като Дейвид Боуи, Ленърд Коен, Дженис Джоплин. И макар меломаните да открият известни анахронизми, музиката им издига романа отвъд времето и пространството.

Сякаш с невидими нишки Мичъл вмъква герои и събития от други свои книги като "Облакът Атлас", "Хилядите есени на Якоб де Зут" и "Часовници от кости", за да създаде своята най-мащабна и обезоръжаваща творба, в които темите за свободата, сексуалността, откриването на личното "Аз" изпълват петолинието на романа.

Шеметна, оглушителна, романтична и на места тъжна, "Утопия Авеню" превежда читателя през най-тъмните и забележителни кътчета на човешката душа.

*Предоставената лична информация е защитена и ще бъде използвана само за нужната идентификация на спечелилите, без да бъде предоставяна на трети лица, като ще се съхранява при необходимите условия за конфиденциалност.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички