Избират с конкурс града-домакин за Евровизия 2022


Избират с конкурс града-домакин за Евровизия 2022

3740

12 града в Италия са изявили публично желание да станат домакини на най-големия песенен конкурс "Евровизия" догодина.

Както MySound.bg писа, до това се стигна, след като в края на май рок групата Манескин (Måneskin) от Ботуша триумфира на събитието в Ротердам, Нидерландия. Столицата Рим, Милано, Торино, Болоня, Пезаро, Неапол, Верона, Сан Ремо, Римини, Реджо Емилия, Флоренция и Бари са заявили, че ще подадат документи за приемането на конкурса на свой терен. Сред условията, на които трябва да отговаря всяко селище, кандидатстващо за домакин на "Евровизия", е да разполага с международно летище наблизо. Големите концерти и репетициите не са единствените събития, за които домакинът трябва да се подготви, като се препоръчва да има готовност да организира и паралелни концерти и пресконференции. Торино се отличава като ранен фаворит за домакин на "Евровизия" 2022, смятат от онлайн изданието esctoday, посветено на конкурса, който тепърва предстои.

Манескин (Лунна светлина на датски) донесе победа на страната си с песента "Zitti Е Buoni". "Много се гордеем с тази победа - подчерта Симона Марторели, ръководителка на италианската делегация - Тя е от голямо значение за нас. След 31 години конкурсът за "Евровизия" се завръща в Италия. И ще се радваме да го приемем. Това е добра възможност за възстановяване, тъй като, както знаете, имахме много трудни времена, особено в Италия". "Ще проведем състезание, според резултатите от което ще бъде определен градът- домакин", добави Симона Марторели. Членовете на Манескин заявиха, че за тях не е важно в кой град на Италия ще се проведе състезанието през следващата година. Те нарекоха победата си на "Евровизия" невероятна. "Невероятно е. С песен като тази е невероятно", каза вокалистът Дамяно Дейвид, отваряйки бутилка пенливо вино пред пресата, за да отпразнува победата.

Според басистката Виктория Де Анджелис резултатът показва, че хората обичат музиката им. "Това е най-важното за нас", категорична е тя. Музикантите споделиха своите творчески планове. Те подготвят нов студиен албум, който ще излезе преди края на годината, а също така ще тръгнат на турне през декември. Италианските журналисти посрещнаха новината за победата с бурни възгласи, аплодисменти и сълзи от радост.

Още преди уникалния триумф, "Zitti Е Buoni" се превърна в най-стриймвания трак от конкурса в цял свят, събра над 24 милиона гледания и 37 милиона стрийма, влезе в Spotify Viral чарта в 25 държави и в Spotify Top 200 в 10 страни. След голямата победа пък се превърна в най-стриймваната италианска песен в Spotify за всички времена (4 милиона стрийма на ден), стана първото италианско парче, достигнало до №9 в Spotify Global чарта и зае 1-вата позиция в цели 13 държави, включително в България, Швеция, Белгия, Украйна, Нидерландия, Норвегия и др.

Снимка: Sony Music/"Вирджиния Рекърдс"

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички